Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Sverigelotten

Satsningen mot bröstcancer: ”Vi ska slå vårt eget rekord”

Mia Gustavsson och hennes kolleger är bäst i Sverige på att sälja Sverigelotten.
Järngänget. John Svensson, Mia Gustavsson och Georgette Yalin går all-in på Sverigelotten.
Extra pengar till Bröstcancerforskningen under oktober.

Bäst i Sverige – men det räcker inte. City Gross i Norrköping är ledande butik när det gäller att sälja Sverigelotten under den rosa månaden.

– Detta är jätteviktigt och något som vi alla verkligen brinner för, säger spelansvariga Mia Gustavsson.

Köp åtta rosa lotter och få en rosa t-shirt. Läs mer här

 

Att oktober är den rosa månaden då kampen mot bröstcancer uppmärksammas extra, kan knappast ha gått någon förbi. Den som besöker City Gross i Norrköping lär i alla fall direkt förstå.

På ett smakfullt, inbjudande sätt är hela förbutiken nu utsmyckad i rosa, allt för att underlätta försäljningen av Sverigelotten. Den populära skraplotten byter ju sedan ett antal år färg under oktober – och skickar då också ett extra överskott från lottförsäljningen till Bröstcancerförbundet.

– Sverigelotten är alltid lätt att sälja, men den är extra lätt nu under oktober. Jag har själv inte drabbats av bröstcancer, men precis som nästan alla andra människor känner jag någon som har gjort det. Vi är noga med att berätta varför den är rosa – och de som är stamkunder hos oss har många gånger fått höra att allt överskott från Sverigelotten går till det svenska föreningslivet. De vet varför de ska köpa Sverigelotten, säger Mia Gustavsson.

Jobbar med giveaways

Men det är inte bara i förbutiken och i kassorna som personalen på City Gross tar försäljningen av Sverigelotten på allvar. Alla anställda pushar på lagom mycket.

– Vi har väldigt mycket stöd i detta – bland annat har vi ett speciellt snurrhjul i förbutiken. Alla som köper fyra Sverigelotter får snurra på det för att sedan vinna något från köttavdelningen, alltifrån blandfärs till oxfilé. Vi jobbar också mycket med "giveaways" som vi får från olika säljare. Köper man fyra Sverigelotten så får man med sig en annan liten gåva också, berättar Mia, och fortsätter:

– Vår butikschef John Svensson är också oerhört aktiv och hjälper ofta till ute i förbutiken och pratar med kunderna. Det tror jag är mycket värt. Det finns massor av butikschefer som aldrig syns ute på golvet.

Toppar Sverigelistan

Engagemanget återspeglar sig såklart i statistiken. City Gross i Norrköping har på årsbasis sålt flest Sverigelotter av alla butiker i hela landet tre år i rad. De toppar också listan över rosa lotter varje år – och ifjol sålde de under oktober mer än dubbelt så mycket som tvåan.

– Vi ska slå fjolårets rekord, något annat finns inte. Vi vill hela tiden bli bättre på det vi gör, och det tror jag att våra kunder uppskattar. Framförallt jobbar vi ju mycket efter konceptet att kunderna ska köpa fyra lotter för en hundring. Statistiskt sett ska de ju då vinna på en av dem, säger Mia.

Mysiga skrapkvällar

Hon arrangerar också skrapkvällar, då kunder kan komma och träffas och fika och skrapa lotter tillsammans – samtidigt som de får lite skönt häng och kan "tjöta" lite. De brukar vara väldigt uppskattade.

– Och då har vi regeln att vi tar nya lotter för alla småvinster ... Vi gör ju det gemensamt och det brukar gå åt en hel del lotter när vi ses, säger Mia.

Den riktiga storvinsten, då?

– Nej, inte än. Men med tanke på volymerna vi säljer, så måste den ju snart komma, svarar Mia Gustavsson och skrattar.

Köp åtta rosa lotter och få en rosa t-shirt. Läs mer här