Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Folkspel

Så här bygger man en dröm

Kanske blir det åter aktuellt att ta upp fotbollen i föreningslivet. Eller att utveckla tekniken i slalombacken hemma i Sunne. Med en halv miljon i vinst på Sverigelotten öppnar sig möjligheter Rami Hassoun bara drömt om tidigare.

Var med och sötta svensk föreningsliv här

 

Han kom som ensamkommande flykting till Sverige och tillbringade första tiden i Göteborg innan det blev flytt till värmländska Sunne och ett arbete som diskare på Selma Spa.

– Jag behövde helt enkelt ett jobb för att kunna hjälpa min familj, som var kvar i Syrien. Med en kockutbildning hemifrån hoppades jag kunna få någon liknande uppgift här, men det har visat sig vara svårt. Jag behöver komplettera mina studier först.

Kanske blir det enklare nu

I slutet av maj skulle Rami egentligen gått på en körlektion. Då den blev inställd ville ödet istället att han fortsatte till den lokala kiosken och köpte fyra Sverigelotter för sin sista hundralapp.

– På den sista lotten såg jag att det var tre likadana symboler, men förstod egentligen inte vad det innebar förrän personalen i butiken började jubla och kramas.
Det stod 25 miljoner i tre olika rutor, vilket innebar en garanterad vinst på 100 000 kronor med möjlighet att vid Folkspels och Sverigelottens högvinstdragning i slutet av september skarpa ihop betydligt mer än så.
Det gjorde Rami.

En halv miljon!

500 000 kronor, en halv miljon, stod det slutligen på lotten.
Ett tillskott som möjligen innebär comeback på fotbollsplanen?

– Vi får se. Jag var med i en förening då jag anlände, men hade inte tiden som krävdes då jag behövde arbeta för att kunna hjälpa min familj att komma efter.
Bor man i Sunne är givetvis vintersport ett måste att prova på.

– Har försökt mig på att åka utför. Det gick inte speciellt bra. Pulka är däremot något jag uppskattar, säger han och skrattar högt.
Egen lägenhet och giftermål är annars det som står också högst i kurs efter den spontana handlingen i våras.

– Jag är ju 26 år, börjar bli gubbe. Det är dags att hitta en fru, säger Rami och fortsätter att le med hela ansiktet.
Först ska Rami dock hem till övriga familjen i Västra Frölunda, där de bor sedan några år.

– Mamma har lagat min favoritmat i ett helt dygn. Det kommer att smaka magiskt.
Precis som det där beslutet att använda den sista hundralappen till att köpa Sverigelotter.

 

Var med och sötta svensk föreningsliv här

 
Åldersgräns 18 år. Om du känner att du ligger i riskzonen för att spela för mycket så finns hjälp att få via Stödlinjen 020-81 91 00 och Spelalagom.se