ANNONSInnehåll från Årets Eldsjäl

Roger Rönnberg: ”Var iväg från halv sju till midnatt - har stor respekt för alla ledare därute”

Roger Rönnberg gör sin nionde säsong i Frölunda och utvecklas hela tiden som ledare.
Foto: Bildbyrån

För hockeytränaren Roger Rönnberg var karriären aldrig utstakad mot NHL-spel, utan i stället mot tränaryrkets höjder. 

Möt en av hockey-Sveriges största ledare – nu när Årets Eldsjäl öppnar upp för nomineringar i just kategorin Ledare. 

Extern länk: Nominera din favorit i kategorin Ledare i Årets Eldsjäl här 


Roger Rönnberg är en stor ledare och vad passar bättre än att en intervju med honom öppnar upp kategorin Ledare i ideella lotteribolaget Folkspels Årets Eldsjäl?

Men man behöver inte varit en skicklig spelare för att bli bra som ledare.

– Jag förstod tidigt att jag inte skulle bli någon stor hockeyspelare. När jag låg i lumpen tog jag ett sabbatsår. Blev då övertalad att ta över ett ledaruppdrag i Bergnäsets juniorlag och upptäckte glädjen med det.

Efter namnbytet utsågs Rönnberg till spelande tränare i Brooklyn Tigers. Det uppdraget innebar också en rad bisysslor. Som att slipa skridskor, som att coacha laget, som att jaga sponsorer.

– Det var en jobbig tid. Parallellt med hockeyn hade jag ett vanligt jobb. Oftast åkte jag hemifrån halv sju på morgonen och kom hem runt midnatt. Så jag har stor respekt för alla som lägger ner mycket tid på idrotten.

Första yrkesmässiga tränarjobbet var en delad tjänst mellan hockeygymnasiet i Luleå och Luleå HF:s juniorer. En tid gick Roger Rönnberg en tvåårig coachutbildning på Umeå universitet. Där träffade han en lärare som fick stor betydelse: John Jansson.

– Han gjorde ett väldigt starkt intryck på mig. Det var där jag blev intresserad av mentala frågor på ett vetenskapligt sätt. Då började mitt ledarskap att omformas. Jag lärde mig att bryta mot många gamla idéer.


Hur mycket nytta har du haft av dina kunskaper inom det mentala området?

– I varje samtal. Allt är ju psykologi och ledarskap. Så fort jag kliver in här är jag ledare. Varje gång jag möter en spelare har jag chans att använda det. Mitt uppdrag är ju få dem att växa.


Hur hanterar du de skilda kulturer som utländska spelare för med sig?

– När jag kom till klubben fanns det olika kulturer. Nio år senare finns det en speciell ”Frölunda-kultur”. Vi har jobbat föreningsstyrt hela tiden och skapat en egen stil. Nu har vi spelare från Slovakien, Tjeckien, Norge, USA och Kanada. 

De får genast lära sig acceptera våra ramar, alltså Frölundas kärnvärderingar. Några har speciellt bidragit till att skapa denna speciella kultur: Conny Evensson, Tommi Kallio och Niklas Andersson. 


Vad är det konkreta med ”Frölundakulturen”?

– Vi vill alltid vinna, men det är förstås omöjligt. Viktigast är ödmjukheten för det sättet passar alla svenska idrottsmän, med några få undantag. Jag får ofta höra att hockeyspelare uppträder bra och det gör mig stolt. Vi har några profiler som tydligast vill föra arvet vidare: Joel Lundqvist, Nicklas Lasu och Max Friberg. 


Hur ser du på att ett ändrat samhälle också kan förändra idrottsmännens attityd?

– Det köper jag inte. Samhället ändrades också på vår tid. I Frölunda har vi ett eget ”samhälle” så vad som händer utanför omklädningsrummet bryr jag mig inte om. Vi kan heller inte dra ungdomen över en kam. De ser upp till de äldre. Jag är säker på att Linus Nässén kan vara en ny Joel Lundqvist om tio år.


Hur undviker man att själv fastna i gamla hjulspår?

– Jag försöker hela tiden utvecklas. Viktigast är självkritik och vilja att utvecklas. Jag gör gärna studieresor till klubbar där det finns mycket att lära, exempelvis Sankt Petersburg. Internt är jag uppbackad av bra människor. Christian Lechtaler och Mats Grauers har hjälpt mig att bli mycket bättre på att jobba i ett team.


Vilka regler gäller i omklädningsrummet?

– Där sätter spelarna alla regler tillsammans. Om jag har synpunkter på exempelvis mobiltelefoner tar jag upp det med ledande spelare. Det kan gälla allt från mobiler till alkoholbruk. I vinnande lag sätter killarna reglerna. I förlorande lag delar ledarna ut böter.


Hur hanterar ni språkproblem bland så många nationaliteter?

– Vi använder engelska under träningarna. Det är ett orimligt krav att de ska kunna svenska genast vid ankomsten. Däremot har vi som mål att de ska kunna uttrycka sig enkelt efter en tid.


Kollektivism kontra individualism?

–  Det gäller att ha balans. Vi försöker komma överens om hur vi ska ha det. Bestämmer vi klockan nio ska vi vara här då, inte två minuter över. Förr kallades det kamratuppfostran. Behöver beteendet rättas till agerar jag direkt.


Hur hanterar du de ”svåra” spelarna?

– Jag kan nämna Ryan Lasch, ett slags Zlatan för oss. Det gäller få honom inse vilken betydelse han har för laget. Jag har lärt mig att inte bråka med en sån spelare om vem som har rätt eller fel. Led honom istället framåt och låt honom hitta sitt eget driv. De största artisterna älskar att tävla. 


Vad säger du om uppväxtens betydelse för spelarna?

– Jag tror den är jätteviktig. Våra normer och värderingar fostras i den miljö man växer upp i. Själv kommer jag från stålstaden Luleå. Mest betydelsefullt är vilka föräldrar och vänner man har närmast sig.


Hur mycket påverkas du av trender inom hockeyn?

– Mycket mindre för varje år. För 20 år sedan var jag mer känslig för sånt. Idag är jag inte alls trendig för egen del heller. Jag glömmer ofta att kamma mig på morgonen. Och vilka kläder jag har på mig betyder heller inte särskilt mycket.


Sysslar ni med lagbyggande aktiviteter?

– Det gör vi mycket. Steg ett är att få människor att skapa respekt mellan varandra. Steg två är att komma överens om vad vi ska göra, vart du ska och se till att det blir gjort. Viktigast är det när nya spelare kommer in. Vi människor är ju snabba på att döma. Det gäller att komma förbi såna fördomar.


När känner du att spelarna tröttnar på din röst?

– Så har det väl ofta varit inom hockeyn. Tränare byts snabbt efter klagan eller motgång, men såna klubbar har sällan framgångar. Titta på Växjö och Sam Hallam som kommit sjua och tia tidigare säsonger. Nu vann man med samma coach och samma tränare och samma spelsätt. Jag har varit länge i Frölunda men truppen har också förändrats.


Vem är den största talangen du sett?

– Det är nog Joel Lundqvist. Men vad är egentligen talang? Det har jag funderat mycket över. Tittar man på de bästa spelarna jag haft så upptäcker man liknande egenskaper hos alla. Joel har förmågan att göra allt han kan varje dag. 


Du har jämfört Joel Lundqvist med basketstjärnan Michael Jordan. Hur menar du då?

– Jag såg en intressant dokumentär om Jordan. Den visade hur ett vinnande lag formas, hur en coach skapar förutsättningar för en drivande lagkapten att ställa krav på sitt lag och sin omgivning. Utan sådana spelare är det svårt att vinna. Vi såg vad det betydde att Joel missade 15 matcher fjol.


Hur får du killarna att behålla hungern i stigande ålder?

– Fråga Joel… Du måste ha ett personligt syfte. Du måste kunna svara på frågan: Varför vill du vinna? Kan du inte svara på det är det svårt att lyckas. Vi jobbar väldigt mycket med våra högre syften.


Kan du sakna erfarenhet från egen elitkarriär? 

– Absolut. Jag har alltid känt att jag saknar den dimensionen. Samtidigt förstår jag att jag behöver vara lyhörd, även om mitt jobb inte är att spela själv. Därför måste jag ha duktiga medarbetare runt mig. Däremot har jag lång rutin på att vara coach.


Vad lärde du dig som förbundskapten i Juniorlandslaget?

– En jäkla massa olika saker. Främst på att på kort tid sy ihop en lagenhet, skapa en prestationsmiljö och att få spelarna att komma nära sitt max.


Hur länge klarar man att jobba som huvudtränare i ett elitlag?

– Nu är jag ett år efter Sam Hallam i Växjö. Så jag siktar på att hinna ifatt honom…


Extern länk: Nominera din favorit i kategorin Ledare i Årets Eldsjäl här 


FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Senaste året har det delats ut 232 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten.


# Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier. Varje månad hyllas också Månadens Föreningshjälte.