Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Bingolotto

Rickard Olsson tagen på sängen – när Schyffert fick en uppenbarelse

Rickard Olsson älskar att tjöta med folk och att dra in pengar till föreningslivet. Han är helt enkelt skapt för att leda Bingolotto.

Nu tar Bingolotto sommarlov – och programledaren Rickard Olsson kan summera:

– Det är Sveriges roligaste och viktigaste samhällsprogram. Men vi är snart tillbaka igen.

Missa inte Bingolottos säsongsavslutning

 

Den minnesgode Bingolotto-tittaren kanske kommer ihåg hur det var för ett halvår sedan, när det var dags för den populära Uppesittarkvällen. Kändisarna stod på rad för att medverka, och det mest överraskande namnet var Henrik Schyfferts.

– Schyffert i Bingolotto ... för tjugo år sedan hade det inte varit möjligt, det hade varit ren ironi, säger programledaren Rickard Olsson.
Men Killinggängs-profilen dök upp och fick sig en mindre uppenbarelse.

– Att se hans ansiktsuttryck när det gick upp för honom att allt överskott går direkt tillbaka till föreningslivet, att ingen skär emellan en enda krona, var helt fantastiskt. Och han utbrast: "Faaan, va coolt". Där och då förstod han att Folkspel är föreningslivets eget spelbolag och han blev imponerad av det, berättar Rickard Olsson.
När Rickard för snart ett år sedan blev nygammal programledare för Bingolotto gick han ut hårt och lovade att göra allt för att lyfta programmet till nya nivåer.

 

Hur tycker du att just detta går?

– Bra, även om jag i vanlig ordning är ivrig och tycker att det går lite för långsamt. Men vi har gjort en bra varumärkesförflyttning, framförallt den här våren när det har pratats mycket om olika spelbolag. Det känns som om medvetenheten om att Bingolotto och Folkspel är det goda spelbolaget börjar tränga sig igenom. Så det är bara att fortsätta på den inslagna vägen.

 

Kan du bjussa på någon extra rolig episod från säsongen som snart stängs?

– Jag har väldigt dåligt minne när det gäller sånt där. Men det har varit många roliga telefonsamtal med tittarna under våren. Det är ju de där samtalen som är Bingolottos dna och som skiljer programmet från många andra. Det är också väldigt kul att de som ringer in är beredda på att tjata lite med mig. Eller inte ... I söndags var det en kvinna från Järpen som sa åt mig att sluta snacka och spela istället. Men hon ha det på ett härligt slänga-käften-sätt, och sånt älskar jag.

 

Vad har du för hälsning till alla nuvarande och blivande Bingolotto-tittare, nu när programmet tar två månaders ledigt?

– Det stämmer att programmet tar semester, men vill man vinna pengar och få lite spänning och samtidigt vara med och stötta svenskt föreningsliv, så finns ju alltid bingo på bingolotto.se och det går att köpa digitala Sverigelotter på sverigelotten.se. Själv ska jag vara mycket ute på vattnet och lyssna på Sveriges Radio hela sommaren.

 

Kan du redan nu ge något löfte eller någon hint om Bingolotto inför omstarten i augusti?

– Vi kommer att kraftsamla för att bli ännu bättre på det som vi redan är bra på. Och mer roliga spel, såklart, som Goa Gubbar, Spårvagnsspelet med västlänken och sånt. Vi ska fortsätta med allvarligt trams och dela ut stora vinster – och inte minst ge tillbaka så mycket pengar det bara går till det svenska föreningslivet.

 

Missa inte Bingolottos säsongsavslutning