Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Folkspel

Rickard Olsson: ”Hjälp våra föreningar i den svåra tid som är nu”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Mathias Otterberg

Det finns många intressen som drabbas hårt av den allvarliga situation vi befinner oss i. Inte minst handlar det om vårt föreningsliv, om våra barn och ungdomar, om framtiden och en rörelse som är den viktigaste vi har.

Prenumerera på Bingolotto och stötta din favoritförening


Jag är övertygad om att en mängd föreningar kommer att drabbas av extremt tuffa konsekvenser av det som sker i vårt samhälle och då tänker jag i första hand inte på elitverksamheten, vilken till stor del är beroende av publikintäkter och sponsorer som vill synas.

För mig består oron över att på andra sidan viruset inte kunna erbjuda barn– och ungdomar en plats där hälsa, inkludering, goda värderingar och kamratskap har en framträdande plats. Där vi tappar stora delar av den samhällsnytta som saknar motsvarighet och vars nedmontering på sikt skulle innebära enorma kostnader.


Hur vi ska ta hantera det föreningsliv som i ett normaltillstånd dagligen möter 145 000 barn och ungdomar? Den folkrörelse som inkluderar 21 000 föreningar och 3,1 miljoner medlemmar.

Hur ska föreningarna överleva utan den där inställda och årliga cupen, tävlingen, loppet, som till stor del finansierar hela året?
Bara under mars/april beräknas de uteblivna inkomsterna uppgå till en halv miljard kronor.


Ideella Folkspel är naturligtvis inte svaret på hela den beskrivna problematiken. Däremot känns vårt uppdrag än mer angeläget i kristider som denna.
Därför är Bingolotto och skraplotten Sverigelotten, med allt vad det innebär, kanske viktigare än någonsin tidigare.

Det är förhoppningsvis trivsamt att för en stund koppla bort allt vad coronavirus heter med den underhållning vi varje söndag bjuder på i TV 4 och med Bingolotto och det är alltid uppskattat att få dela ut vinster och pengar.

Men framförallt handlar det om att bidra till att föreningslivet kan hitta nya inkomster som de i nuläget så väl behöver.

Nu lanseras en prenumerationsmöjlighet där varje tecknande ger din förening 200 kronor extra, det vill säga, utöver det sedvanliga överskottet.
Ta vara på den möjligheten.


Var dessutom medveten om att din extra insats och handling inte innebär att några privata ägarintressen gynnas.

Folkspel är med sina produkter en ideell organisation som har 71 medlemsorganisationer.

Varenda krona i överskott går tillbaka till dem. Till din och andras föreningar. Till livsviktiga organisationer som exempelvis Hjärtebarnsfonden, Rädda Barnen och PRO (Pensionärernas riksorganisationer).
Alla behöver mer än någonsin vårt stöd i det som drabbat oss.


Prenumerera på Sverigelotten och stötta din favoritförening

RICKARD OLSSON
Programledare, BingolottoÅldersgräns 18 år. Om du känner att du ligger i riskzonen för att spela för mycket så finns hjälp att få via Stödlinjen 020-81 91 00 och Spelalagom.se