Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Årets Eldsjäl

På planen är det jämställd – men utanför finns mycket att göra

Emme Adébo jobbar intensivt för att handbollen ska bli ännu mer inkluderande.

En metod för att väcka utveckling är att bli bättre på jämställdhet och inkludering.
Därför har Skånes Handbollförbund dragit igång en process med att upprätta en handlingsplan i linje med RF:s Strategi 2025.
– Vi vill att alla ska känna sig välkomna oavsett bakgrund, könsidentitet, religion, ålder, funktionsvariation, säger Emme Adébo som är utvecklingsansvarig på Skånes Handbollförbund.

FAKTA FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Under senaste året delades totalt ut 189 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten.
# Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier.

Extern länk: Nominera din eldsjäl i kategorin Inkludering här


I Skåne, liksom i hela övriga Sverige, är handbollen en jämställd idrott sett till könsfördelningen på utövarna. Men på ledarsidan, i styrelserummen och inom andra områden har man ett underskott på kvinnor. Detta vill man ändra på.

Emme Adébo arbetar som utvecklingsansvarig på Skånes Handbollförbund, där han även är tränarutbildare och föreläsare. Han har varit aktiv och delaktig i idrott under hela sitt liv – spelat fotboll och handboll, varit ungdomsledare i nästa tre decennier och sportchef i Lugi Handbollsförening. En tvättäkta föreningseldsjäl.
– Vi har jobbat en längre tid med att utveckla vår organisation med hjälp av de före detta handbollstränarna Tomas Ryde och Serica Consulting och det har varit en ögonöppnare. I vardagen kan det te sig så att när vi rekryterar instruktörer eller tränare önskar vi en mångfald, men utbudet är begränsat. Det är svårt att jobba jämställt och inkluderande även om man vill, säger Emme Adébo.

Viljan att utvecklas ledde till att förbundet sökte medel hos RF- SISU Skåne, och sedan var man igång. Men, fokus ligger inte enbart på instruktörer och ledare, Emme Adébo menar att de även kan vi bli bättre på andra områden när det gäller inkludering. Det handlar om att få fler barn och ungdomar med invandrarbakgrund att spela handboll, fler unga att engagera sig i föreningslivet och att få personer med olika bakgrunder och preferenser att känna sig i hemma inom handbollen.
– Vi vill att alla ska känna sig välkomna inom handbollsfamiljen. Även om vi tycker att sporten är ganska tillgänglig och visar fina symboler som till exempel regnbågen i många sammanhang så kan vi bli ännu bättre.

Smartare och bättre med olika perspektiv

Tanken är att processen kommer att involvera Skånes Handbollförbunds styrelse, kontor och kommittéer, till att börja med.
– Vi vet från forskningen att beslut fattas smartare och bättre när man tar olika perspektiv i beaktande. För att sträva för en jämställd och inkluderande riktning är målet att upprätta en handlingsplan.

Ytterst är målet med handlingsplanen att ha en så bra verksamhet som möjligt. Planen skall leda till beteenden och aktiviteter i linje med RF:s Strategi 2025. Långsiktigt hoppas man kunna involvera föreningar, domar-klubbar och turneringar.
– Vi inser att när vi jobbat med vår egen organisation finns det mer att göra inom hela idrottsfamiljen!

Emme Adébo kommer att driva arbetet ihop med Kristiina Pekkola som är anlitad som processledare. Hon är idrottspsykolog och KBT-terapeut med en egen elitkarriär bakom sig inom judo.
– Kristiina är extremt erfaren inom idrotten och har bland annat medverkat i en spännande resa med Svenska Judoförbundet, där man kan låna en del erfarenheter.

Ett steg i taget

Det första steget i processen är taget. En referensgrupp är skapad. Den består av sex unga personer som representerar olika roller inom handbollen – spelare, ledare, domare, instruktörer och styrelse.
– Vi ville ha med unga människor som är med där det händer. Vi vet också att denna generation är väldigt medveten och ofta påläst i dessa frågor. Gruppens uppgift är att ta fram bra idéer och vara ambassadörer för förbundets arbete med jämställdhet och inkludering. Idéerna de har blir grunden för vår handlingsplan. En annan uppgift är att gruppen blir ett forum för unga att komma till tals. En brist vi ofta ser i samhället, enligt Emme Adébo.

Väljer att se föreningslivets möjligheter

Inför framtiden har Emme Adébo en extrem tilltro kring att föreningslivet har en enormt stor roll i samhället. Han menar att den inneboende kraften som finns inom föreningslivet är en oerhört positiv del av vårt samhälle, och som vi borde odla ännu mer.
– Idrotten är en plats för gemenskap och det är något som alla människor har behov av. Idrotten är ofta nyckel till folkhälsa, spänning, utveckling, mening och integration för många människor.

Visst, föreningslivet står inför utmaningar; administrativa, ekonomiska och digitala sådana. men Emme Adébo väljer att se möjligheterna.
När det kommer till långsiktighet menar han att nyckelordet är: Hållbarhet.
– Har föreningen en hållbar ledarförsörjning och hållbar ekonomisk försörjning? Ofta är det på dessa två punkter som saker fallerar i föreningen. Sällan på grund av brist på goda idéer eller intentioner. Hållbarhet handlar både om att tända fler eldsjälar och att hålla gnistan sprakande hos de som redan finns.

Extern länk: Nominera din eldsjäl i kategorin Inkludering här