Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Årets Eldsjäl

Nathalie Skärström är historisk – tidernas första Föreningshjälte

Hon har varit Ytterby IS trogen i nästan hela sitt liv.
Bland annat därför prisas Nathalie Skärström.
Hon är utsedd till tidernas första Månadens Föreningshjälte.

FAKTA FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Under senaste året delades totalt ut 189 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten.
# Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier.

Nominera din Föreningshjälte här


Sommaren kom före våren, och det är fullt med tjejer som tränar på anläggningen Yttern. Mitt i smeten går 28-åriga Nathalie Skärström runt och flyttar koner och ger instruktioner.

Men plötsligt ropar hennes mamma på henne.

Ideella Folkspel är på plats. Tidigare år (och även i år) utser Folkspel ett antal eldsjälar som får komma till gala på Berns och som får fina stipendier.
Men nytt för i år är att Folkspel också utser Månadens Föreningshjälte. Detta för att kunna prisa och lyfta fler av landets ideella föreningskrafter.

– Men, oj, vad kul, Det här kom som en överraskning, verkligen, säger Nathalie, som började i Ytterby IS som femåring och som fick mottaga på den så kallade Eldsjälsbuketten och ett stipendium på 3 000 kronor.

Tyvärr satte knäskador punkt för hennes egen karriär som spelare. Istället har hon satsat på att vara ledare och tränare, nu för juniorlaget.
Föreningen satsar på Nathalie, låter henne få alla utbildningar som krävs, och hon är väldigt omtyckt av alla.

– Föreningslivet är väldigt viktigt. Det skapar framförallt en stor gemenskap för alla. Det är här tryggheten finns, när du utför din idrott, säger hon.

Nominera din Föreningshjälte här