Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Folkspel

Lyft fram din eldsjäl - en ny bil står på spel

75 000 kronor – och en splitter ny bil från Volkswagen.

Det blir verklighet för den som blir utsedd till Årets Eldsjäl. 

– Se till att nominera just den person som du tycker förtjänar att vinna, säger Carina Olofsson, projektansvarig för Årets Eldsjäl på Folkspel. 

Extern länk: Nominera din eldsjäl i kategorin Hälsa här  


Det svenska föreningslivet är helt unikt i sitt sätt att vara, i att vara uppbyggt av ideella föreningar och med hundratusentals ideella ledare. 

Det skulle kosta samhället runt 20 miljarder kronor att anställa alla de som vecka efter vecka arbetar ideellt inom svensk idrott. 

– Därför tycker vi att det är värt att uppmärksamma dessa eldsjälar, och det gör vi med en stor gala varje år, säger Carina Olofsson, och fortsätter: 

– Föreningslivet förtjänar att lyftas fram för allt det goda som görs, ofta i det tysta och bortom de stora rubrikerna. Skänk en tanke till alla de människor som dagligen engagerar sig för att göra Sverige bättre för alla. 


Nomineringstiden för kommande års gala är i full gång – och just nu är det fokus på kategorin Hälsa. I våras vanns den kategorin av SVT-profilen Sofia Åhman för hennes engagemang för hemmaträning under Coronan.

– Lyft fram någon person som betytt extra mycket för dig, eller för din förening. Ta chansen. Skriv en bra motivering – så kanske det blir just den personen som åtminstone går till final. Det gäller att tänka lite utanför boxen. Många eldsjälar syns inte, för de har alltid funnits där, men tänk ett extra varv eller fråga någon i din närhet vem som är den personens eldsjäl, säger Carina Olofsson.

Årets Eldsjäl har tre individuella huvudkategorier. Den som vinner varje kategori (Inkluding, Hälsa, Ledare) belönas med 25 000 kronor. 

Den slutliga vinnaren som i våras blev Thor Guttormsen från Grunden Bois belönas med ytterligare 50 000 kronor samt en ny bil. 


Extern länk: Nominera din eldsjäl i kategorin Hälsa här  


FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Senaste året har det delats ut 232 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten. 


# Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier. Varje månad hyllas också Månadens Föreningshjälte.