Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
ANNONS Innehåll från Årets Eldsjäl

Lyft fram din egen favorit – en helt ny bil står på spel

Glada finalister och prisutdelare från galan i mars, där Ken Kvist blev hela Sveriges eldsjäl.

75 000 kronor – och en splitter ny bil från Volkswagen.
Det blir verklighet för den som blir utsedd till Årets Eldsjäl.

– Se till att nominera den person som just du tycker förtjänar att vinna, säger Carina Olofsson, projektledare för Årets Eldsjäl på Folkspel.

Nominera din eldsjäl i kategorin Ledare här

 

Det svenska föreningslivet är helt unikt i sitt sätt att vara, i att vara uppbyggt av ideella föreningar och med hundratusentals ideella ledare. Det skulle kosta samhället runt 30 miljarder kronor att anställa alla de som vecka efter vecka arbetar ideellt inom svensk idrott.

– Därför tycker vi att det är värt att uppmärksamma dessa eldsjälar, och det gör vi med en stor gala varje år, säger Carina Olofsson, och fortsätter:

– Föreningslivet förtjänar att lyftas fram för allt det goda som görs, ofta i det tysta och bortom de stora rubrikerna. Skänk en tanke till alla de människor som dagligen engagerar sig för att göra Sverige bättre för alla.

Fokus på kategorin Ledare

Nomineringstiden för kommande års gala är i full gång – och just nu är det fokus på kategorin Ledare. Vid senaste galan i mars vanns denna kategori av boxningsledaren Ken Kvist från Höllviken, som dessutom vann hela tävlingen Årets Eldsjäl och som därför belönades med såväl en ny bil, som totalt 75 000 kronor.

– Lyft fram någon person som betytt extra mycket för dig, eller för din förening. Ta chansen. Skriv en bra motivering – så kanske det blir just den personen som åtminstone går till final. Det gäller att tänka lite utanför boxen. Många eldsjälar syns inte, för de har alltid funnits där, men tänk ett extra varv eller fråga någon i din närhet vem som är den personens eldsjäl, säger Carina Olofsson.

I programförklaringen för vem som kan bli utsedd till Årets Eldsjäl inom kategorin Ledare står följande:

En eldsjäl inom den här kategorin är någon eller några som dag efter dag representerar ett jämlikt, tydligt och utvecklade ledarskap. Som stimulerar och uppmuntrar, som genom sitt ledarskap får alla att känna sig lika välkomna och som står upp för jämställdhet och kamratskap och som ser möjligheter istället för hinder.

Nominera din eldsjäl i kategorin Ledare här