Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Bingolotto

Lotta inför nyår: ”En man hade låst in sig med hunden i duschen”

Lotta Engberg ska leda Nyårsbingon tillsammans med Rickard Olsson – något som hon föredrar framför en stel middagssittning.Foto: Mathias Otterberg

Lotta Engberg har en nyårstradition. För tredje året i rad firar hon i Bingolottostudion – och tillsammans med tv-tittarna.
– Det är verkligen jättetrevligt. Jag gör mycket hellre detta på nyårsafton än att sitta med tajta kläder och äta trerätters.

Säkra din Bingolott till nyårsafton här

 

Precis som förra året håller Lotta Engberg i Bingolottos nyårsupplaga tillsammans med Rickard Olsson.
En sak som Lotta ser mycket fram emot är att ringa upp någon och berätta att hen just har vunnit en miljon kronor.
– Det är jätteroligt, just eftersom personen inte vet att den har vunnit när vi ringer. Det blir som en skön chock att leverera.

Rädd för raketerna

De där telefonsamtalen kan bli väldigt speciella – om någon till slut svarar...
– Förra året var det en som vann en miljon direkt efter tolvslaget. Men det dröjde innan vi fick tag på honom. Det visade sig att han hade stängt in sig i duschen med sin hund för att den var så rädd för nyårssmällarna, berättar Lotta Engberg, och fortsätter:
– Året innan ringde jag och väckte en pappa. Han klickade bort mig gång på gång, för att han låg och försökte få sin lilla ettåring att somna. När han till slut svarade så gjorde han det med väsande röst och lät helt nyvaken. Då är det rätt kul att få säga: "Hej, jag ska bara berätta att du har vunnit en miljon!".
Ibland tänker Lotta Engberg på vad nyårsbingon betyder för människor som sitter ensamma på nyårsafton.
– Vi blir ett slags sällskap för dem. Och för mig känns det som att det där går åt båda hållen. Alltid när jag jobbar med tv så upplever jag att jag umgås med de som tittar.
 

 

Vad ser du mer fram emot i nyårssändningen?
– Att vi för första gången ska "spränga" Färgfemman. När det vanliga Bingolottospelet är slut och de som har fått bingo har ringt in, så finns det ju ett antal luckor i Färgfemman som inte har blivit valda. Nu ska vi öppna de luckorna också och ut med alla vinsterna till en och samma person. Det kan bli både miljon och flera bilar plus allt annat som är kvar. En unik vinst!

Ett måste för föreningslivet

Men Bingolotto handlar inte bara om glitter, tv-strålkastare och vinster till lottköparna. Framförallt drar Bingolotto in miljontals kronor till föreningslivet.
För många föreningar är lottförsäljning en nödvändighet för att hålla nere medlemsavgifterna – och i vissa fall för att överhuvudtaget kunna existera.
Lotta Engberg:
– Man törs inte ens tänka på hur det skulle varit om föreningslivet inte fanns. Det betyder så otroligt mycket för så många.

Inte bara underhållning

Lotta hoppar in som programledare i Bingolotto då och då. Efter nyårsbingon dyker hon upp på månadsfinalen i januari – och i april kör hon Bingokryssning på Ålandsfärjan.
Det hon annars jobbar mest med i vinter är musikalen Grease, som nu har juluppehåll. Den drar igång igen i Malmö i januari, och i februari blir det Sverigeturné.
Men det är inte bara underhållning som Lotta Engbergs engagerar sig i. I år har hon också börjat arbeta som god man.
– Jag jobbar ju i långa perioder intensivt med musik och underhållning. Det är jätteroligt, men det är också viktigt för mig att se att det finns en annan värld runtomkring.
 

 

Vad var det som lockade med att bli god man?
– Att lära mig mer om olika samhällsfunktioner, och att kunna hjälpa människor som kanske inte klarar sig på egen hand. Det är inte alltid lätt att ha kontakt med myndigheter. Det finns väldigt många som skulle behöva en god man. Behovet av gode män är mycket större än tillgången, och jag försöker bidra så gott jag kan.

Säkra din Bingolott till nyårsafton här

FAKTA: NYÅRSBINGO
"En bra Uppesittare brukar alltid leda till bra Nyårsbingo", säger Folkspels försäljningschef Johan Lindqvist. Och för mindre än en vecka sedan slog Bingolotto det gamla rekordet från "Loket" Olssons tid och sålde fler än fyra miljoner lotter till ett och samma program. Eftersom ideella Folkspel delar ut allt sitt överskott till de säljande föreningarna och organisationerna betydde det runt 60 miljoner kronor rakt in i föreningslivet.

 

 

Åldersgräns 18 år. Om du känner att du ligger i riskzonen för att spela för mycket så finns hjälp att få via Stödlinjen 020-81 91 00 och Spelalagom.se