Annons

Klara hade fullt upp på galan – och har hästarna att tacka

Från en finalplats i Sveriges största musiktävling – till att spela dubbla roller på Årets Eldsjäls galakväll.

– Föreningslivet har betytt otroligt mycket för mig, säger hon.

När det ideella lotteribolaget Folkspel dukade upp för Årets Eldsjäls galakväll fanns många prominenta gäster. En av de mest aktuella var stjärnskottet Klara Hammarström, som både uppträdde och delade ut pris. 

För Klara är det en självklarhet att vara med och hylla det svenska föreningslivet och alla dess eldsjälar. Det var i stallet som hon formades till den hon är i dag. 

– Jag tog nog mycket plats i skolan med min ADHD. Jag höll under hela uppväxten på med massa idrotter, men det var framförallt ridsporten och hästarna som jag fastnade för, säger hon, och fortsätter:

– Det var faktiskt ridningen som fick mig att inse att min diagnos inte är något som är jobbigt, utan att det istället är en superkraft.

FAKTA FOLKSPEL

Folkspel är ett ideellt lotteribolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Senaste året har det delats ut 352 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna BingoLotto, Sverigelotten och BingoLottos Julkalender.

Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier. Varje månad hyllas också Månadens Föreningshjälte.