Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Årets Eldsjäl

Johanna Ahlms nya uppdrag - att plocka fram eldsjälar

Johanna Ahlm här en av landets bästa handbollsspelare genom tiderna. Nu tar hon ett nytt steg och blir jurymedlem i Årets Eldsjäl. 

– Jag har föreningslivet att tacka för så mycket, säger hon. 

Extern länk: Läs om alla jurymedlemmar här 


Just nu rullar förra handbollsprofilen barnvagn om dagarna. I vintras fick hon och hennes sambo deras andra barn. Och hon kan inte påstå nämnvärt att hon saknar handbollen, även om det kittlade lite under slutspelsmatcherna som hon följde via tv.

– Jag är ju liksom med i utkanten av handbollsvärlden. Min sambo tränar Sävehofs damlag och jag är expert på Viasat. Men jag saknar inte själva handbollen, att träna och resa iväg på långa mästerskap och hela den biten, säger Johanna, och fortsätter:

– Jag kom till ett stadie när jag blev mer förbaskad över en förlust än glad över en vinst. Tidigare i karriären levde jag bara i nuet och ruskade av mig och gick vidare. Mot slutet kunde jag gräma mig mer. 

Nerven finns kvar

Den där nerven som fanns inför stora matcher tycker hon sig kunna ha ändå. 

– Att vara med i direktsänd tv ger helt klart det där adrenalinpåslaget. Men 15 år på absolut toppnivå var alldeles lagom. Jag har genomgått en del operationer och så, men jag har ändå en så pass hel kropp att jag kan träna vad jag vill. 

Och tränar gör hon. Johanna har precis som många andra blivit biten av padel och hon sticker gärna ut på en löprunda.

– I mitt normala liv påverkas jag inte av att mitt knä var paj när jag slutade och det känns väldigt skönt. Om jag hade kört på ett par år till kanske det hade varit annorlunda. 

Johanna Ahlm har egentligen bara positiva bilder av ett helt liv i föreningslivets tjänst. 

– Det har betytt nästan allt för mig. Jag, mina föräldrar och min syster har alltid levt i det, liksom. Det är så vi har umgåtts som familj – och det är så jag också fått min egen familj, eftersom jag träffade min sambo Rasmus när jag var proffs i Danmark. 

”Jätteglad att få frågan”

Nu väntar jurymedlemskap i ideella lotteribolaget Folkspels tjänst, med allt vad det innebär. Under året ska fyra finalister tas ut i det tre kategorierna Inkludering, Hälsa och Ledare. 

– Jag blev jätteglad när jag fick frågan om att få vara med där. Det ska bli superintressant, men det kommer nog att vara svårt att välja ut finalisterna – det finns så många viktiga eldsjälar som gör så mycket gott för föreningslivet därute, säger hon.


Extern länk: Läs om alla jurymedlemmar här


Johanna Ahlm

Ålder: 33 år. 

Bor: Sävedalen, Göteborg.

Gör: Är just nu mammaledig, jobbar annars med webshop som specialiserat sig på lojalitetsprogram. Är också tv-expert i Viasats handbollssändningar.