Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Bingolotto

Hundraåringen som aldrig slutar sälja

Slutar aldrig. Dagmar Karlsson fortsätter att sälja lotter även efter sin 100-årsdag.

Varje vecka är den andra lik.
Dagmar Karlsson sitter där på Coop Ed och säljer sina lotter.
Hon fyllde precis 100 år, men tänker inte sluta för det.

Stötta svenskt föreningsliv här

 

Den 20 november i år var en speciell dag. Då nådde nämligen Dagmar Karlsson i Ed i nordvästra Dalsland den mycket högaktningsvärda åldern av 100 år. Hon föddes alltså bara ett år efter att första världskriget tagit slut – ett faktum som kan te sig lätt svindlande.
– Jag har alltid spelat bingo och när Bingolotto kom var det en självklarhet för mig att börja sälja, berättar hon.

Över 70 000 bingolotter

Under alla dessa år har hon sålt lotter för Dals Eds Skytteförening. Och det har blivit en del sedan starten 1991.
– Jag tror att det är drygt 71 000 Bingolotter och uppemot 7 000 Sverigelotter, säger Dagmar.
För Dagmar har försäljningen betytt att den lokala skytteföreningen där hennes barn och barnbarn varit aktiva i fått betydande tillskott i klubbkassan. Men hon ser också en annan och nog så viktig tjusning med att sitta där i mataffären och sälja lotter.
– Det är ett litet samhälle och det blir socialt att sitta där och prata och diskutera med folk. Det blir en gemenskap, säger Dagmar, som mellan pratstunderna ofta ses läsandes en bok.

Gillar "Loket" bäst

En annan sak som gör Dagmar Karlsson anmärkningsvärd är att hon har sett samtliga avsnitt av Bingolotto sedan starten 1991 – och hon har dessutom varit med på inspelning i studion "sex eller sju gånger".
– Det är underhållande med Bingolotto. Och jag tycker nog att "Loket" Olsson varit den bästa programledaren. Men det kanske jag tycker för att det var han som var med från början.
Dagmar har själv inte varit aktiv i skytteföreningen som hon har sålt för, men hennes son Lennart har flera SM-medaljer och håller fortfarande vid 73-års-ålder på. Hans barn, barnbarn och svärson är också aktiva – och ingen kan vara iväg på en tävling utan att Dagmar nyfiket undrat hur det gått.
Har hon sålt några storvinster genom åren, då? Jajamensan, flera gånger. Och vid ett tillfälle en vinst som hette "Superchansen" där vinnaren inte vill ge sig till känna, trots efterlysning i kvällstidningen GT.
– Som mest sålde jag uppemot 200 lotter per vecka, nu blir det kanske ett tjugotal, säger hon.

Fick pris för sitt arbete

Överskottet till skytteföreningen har varit väldigt välkommet. Bland annat har det införskaffats modern elektronisk utrustning som aldrig hade gått att finansiera annars.
Och för tre år sedan uppmärksammades Dagmar Karlsson, som är något av en lokal kändis, för sitt mångåriga ideella arbete i föreningen. Då fick hon mycket välförtjänt pris som "Årets Edare".

Stötta svenskt föreningsliv här


 Åldersgräns 18 år, stodlinjen.se