Annons Innehåll från folkspel

Har lagt ner 25 000 timmar – men nu tackar han för sig

Istvan Hanyecz har gift sig två gånger i livet. En gång med sin fru Enelka. Och en gång med Kärra Kif.

Nu – efter 29 år och cirka 25 000 ideella timmar – flyttar paret på ålderns höst till hemlandet Ungern igen. 

Istvan gör det som Månadens Föreningshjälte.

Extern länk: Nominera Månadens Föreningshjälte här

Istvan Hanyecz har varit med om väldigt mycket i sitt 73-åriga liv. Bland annat har han en medfödd polioskada och för drygt tio år sedan drabbades han av cancer. Den besegrade han efter 30 tuffa strålbehandlingar.

– Jag mådde riktigt dåligt under den tiden, men tack vare min fru Enelka och allt stöd från alla medlemmar i Kärra lyckades jag besegra sjukdomen, säger Istvan. 

Men det har funnits mycket glädje i hans liv också, inte minst tack vare engagemanget i Kärra Kif. Vad han har gjort i föreningen? I stort sett allt: materialförvaltare, lottförsäljare, hustomte, lagledare, fotbollsskoleledare, materialinköpare, matchvärd … 

I runda slänga 25 000 helt ideella timmar har det blivit genom åren. I fjol blev han mycket välförtjänt invald till Göteborgsfotbollens Hall of Fame.

Och nu utses han till Månadens Föreningshjälte av ideella Folkspels. 

Kärras ordförande Ulf Jansson:

– Av alla ideella eldsjälar runt om i landet har vi haft originalet Istvan. Det är vi oerhört tacksamma för. Vi hade aldrig varit den klubb som vi är idag ifall han inte lagt ner alla timmar och år på föreningen. 

Extern länk: Möt alla Månadens Föreningshjältar här 


FAKTA FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Senaste året har det delats ut 232 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten. 

# Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier. Varje månad hyllas också Månadens Föreningshjälte.