Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Sverigelotten

Gerd, 70, blev miljonär: ”Fick en smärre chock”

Gerd bjuder familjen på härlig resa till Medelhavet.

Söndagsbarn brukar ha tur, sägs det.

Fråga bara Gerd Stevander från Göteborg – som skrapade hem en miljon kronor på Sverigelotten.

– Jag fick en smärre chock, säger 70-åringen.

Stötta svenskt föreningsliv här

 

Chokladhjulet på nöjesfält, en större vinst på hästar och ibland småsummor på lotter. När Gerd Stevander satsar en slant brukar hon vinna.

– Barnen brukar skoja om att jag alltid har sådan tur, men jag är ju född på en söndag och vi söndagsbarn brukar ju föra tur med sig, säger hon skämtsamt.
Men viss sanning i ligger det kanske i talesättet. Av de sex Sverigelotter hon köpte när döttrarna och barnbarnen var på besök blev det vinst på två: Gerds och barnbarnet Isak – också född på en söndag!

– Jag vann 100 kronor och han 25 kronor. Vi bestämde oss för att lösa in vinsterna så Isak kunde använda alla pengarna på nöjesfältet. När jag var i kiosken passade jag på att köpa två Sverigelotter till, berättar Gerd.

Förstod inte vad som hänt

När familjen åkt iväg satte hon sig i köket tillsammans med maken Bosse och skrapade de två lotterna. Nit för Bosse men Gerd fick upp tre symboler för högvinsten – vilket betyder chans på 25 miljoner. Paret hade svårt att tro sina ögon:

– Jag tog kort och skickade till barnen: "Ser jag rätt nu?" Jag köper inte lotter så ofta så jag förstod inte riktigt vad som hade hänt.

Men visst stämde allt och Gerd var välkommen till Sverigelottens högvinstdragning, där hon fick välja bland 100 stora Sverigelotter. På sista rutan säkrade Gerd en miljon kronor.

– Det var väldigt spännande att skrapa sista rutan, utbrister hon direkt efteråt. Nu känns det ändå ganska lugnt, men jag var väldigt pirrig innan.

 

Hur känns det att vara miljonär?

– Det fanns inte i min värld, det är knappt så man vågar tro på det.
En del av pengarna går till en familjeresa till Kroatien, "alla sexton åker", och tillsammans med maken Bosse planerar de senare en långresa till Australien som de nu kan sätta guldkant på.

– Sedan får vi se, jag har inte hunnit tänka så mycket. Det kanske blir en peng till barnen.

Önnered gör mycket nytta

Sverigelotter tänker Gerd, som en gång i tiden var revisor i handbollsklubben Önnered, fortsätta med:

– Det var en ny lott för mig och sedan stöttar man ju idrotten också. Det känns viktigt att pengarna går dit. Det är roligt att stötta!
Maken Bosse fyller i:

– Det Önnered gör för barnen i området betyder mycket, de kör boll-lekis och allt sånt. Det är viktigt att de minsta får röra på sig.

Stötta svenskt föreningsliv här