Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Folkspel

Cheerleading i Täby får alla att må bra

Cajsa Correa är grundare av föreningen Ultimate Cheer Extreme i Täby – ren klubb som engagerar massor av barn och ungdomar inom cheerleadingen. För sin entusiasm belönas hon med utmärkelsen Månadens Föreningshjälte.

Extern länk: Se tidigare föreningshjältar här och nominera din egen 


Det är full fart i Tibblehallen i Täby, någon mil norr om Stockholm, när Cajsa blir överraskad av såväl prischeck på 3 000 kronor som blommor. En lång och välskriven motivering från 13-åriga adepten Lovisa gjorde att valet med Cajsa som Månadens Föreningshjälte var tämligen enkelt. 

I motiveringen skrev Lovisa bland annat: ”Cajsa är världens största idrottshjälte. Hon lägger verkligen ner kärlek till alla. Ibland när jag känt mig ledsen så messar eller ringer hon mig bara för att stämma av, det kan vara för en stukad fot eller för att jag inte varit lika glad som vanligt under en träning.”

– Att få vara med om detta och se barn och ungdomar växa och utvecklas tillsammans – ja, det är nog det allra bästa, säger Cajsa.


Hon är ordförande i föreningen – men dyker ändå upp på de flesta träningspassen för att kolla läget, stämma av eller vara delaktig. 

– Det borde absolut finnas ännu fler vuxna som skulle kunna engagera sig i föreningslivet. Att få barn och ungdomar att röra på sig är så viktigt, säger hon. 

Månadens Föreningshjälte delas ut av ideella lotteribolaget Folkspel. – som en förlängning av Årets Eldsjäl. Detta helt enkelt för att kunna premiera och lyfta föreningslivet eldsjälar året om och varje månad. 


Extern länk: Se tidigare föreningshjältar här och nominera din egen  


FAKTA FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Senaste året har det delats ut 232 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten. 

# Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier. Varje månad hyllas också Månadens Föreningshjälte.