Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Folkspel

Bäst i Sverige – så tjänar AIK pengar

AIK är inte bara regerande svenska mästare i herrfotboll – och också en föredömlig klubb i att finna inkomstkällor. Kanske hör allt detta ihop? Foto: Bildbyrån

AIK Ungdomsfotboll är en stor förebild när det gäller att sälja Folkspels olika produkter.

– Vi tjänade runt 750 000 kronor förra året – och vi ökar vår vinst varje år, säger Riki Simic, turnerings- och marknadsansvarig.

Nominera din eldsjäl här!

 

Det gäller att vara smart, och det är AIK Ungdomsfotboll.

– För oss handlar det om att nyttja ett externt varumärke internt inom vår klubb, som i sin tur ger oss god ekonomi. Eftersom vi vet att Bingolotto och Sverigelotten är starka varumärken blir försäljningsprocessen så mycket enklare än om vi skulle sälja något som inte är lika starkt på marknaden, säger Riki Simic, och fortsätter:

– Vi lägger ner mycket tid på att administrera och styra upp lagen från vårt kansli. För att få resultat måste lagen ha bra support och stöd. En ytterligare viktig sak i detta är att få lagen att se det hela som en kul aktivitet som de tar i mål.

 

Hur viktig är denna inkomstkälla för er?

– Den är oerhört viktig i vårt mål att utveckla verksamheten. Genom att spelarna och deras föräldrar skapar intäkter kan vi tillsammans bygga förutsättningar för att faktiskt ha råd med exempelvis en turnering eller en annan aktivitet.

 

Vad har du för tips och råd till andra föreningar?

– Det handlar om engagemang och tålamod. Vi sålde inte många lotter första dagen, utan det har tagit år att nå dessa kvantiteter. Men vi bestämde oss tidigt att ge det ett ordentligt försök, svarar Riki Simic, och utvecklar:

– Sociala medier är en viktig kanal för våra lag som har förstått att det går att sälja lotter innan de ens kommit från tryckeriet. Ett annat bra tips är att hitta några lokala mataffärer som man kan få sälja lotter hos. Vi samarbetar i dag till exempel med Ica Maxi i Solna där vi säljer lotter året runt, och kunderna har lärt sig att vi finns där. Det gäller att vara kreativ, och jag tror att man kanske måste vända på resonemanget och ställa sig frågan: Hur blir vår verksamhet om vi inte skapar intäkter?

 

Här kan du nominera din eldsjäl.