Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons

Basketstjärnan som står upp för alla människors lika värde

Först Loui Sand. Sedan Jonathan Hedström. Och nu Amanda Zahui. Den svenska basketstjärnan är den senaste i raden att belönas med Årets Specialpris – och hon var på länk från Los Angeles under måndagens gala. 

EXTERN LÄNK: Se fler höjdpunkter från galan här

Det frispråkiga USA-proffset Amanda Zahui är den tredje i raden att belönas med Årets Specialpris i Expressens och ideella Folkspels gemensamma utmärkelse på Eldsjälsgalan. Det är ett pris som hon uppskattar väldigt mycket, eftersom hon uppskattas för sitt engagemang i samhällsbärande frågor. 

– Det är viktigt att säga ifrån när någon uttrycker olämpliga eller rasistiska åsikter. Det krävs mod för att göra det, säger Amanda, som i somras till och med uppmärksammades i en lång intervju i ansedda New Yorks Times för sin kamp kring orättvisor och alla människors lika värde.

Hon fortsätter:

– Jag är otroligt glad över det här priset och att det som jag gör betyder något. Det ger mig bara ännu mer kraft att fortsätta bekämpa orättvisor. 

EXTERN LÄNK: Se hela galan igen här