Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONS

Basketstjärnan som står upp för alla människors lika värde

Först Loui Sand. Sedan Jonathan Hedström. Och nu Amanda Zahui. Den svenska basketstjärnan är den senaste i raden att belönas med Årets Specialpris – och hon var på länk från Los Angeles under måndagens gala. 

EXTERN LÄNK: Se fler höjdpunkter från galan här

Det frispråkiga USA-proffset Amanda Zahui är den tredje i raden att belönas med Årets Specialpris i Expressens och ideella Folkspels gemensamma utmärkelse på Eldsjälsgalan. Det är ett pris som hon uppskattar väldigt mycket, eftersom hon uppskattas för sitt engagemang i samhällsbärande frågor. 

– Det är viktigt att säga ifrån när någon uttrycker olämpliga eller rasistiska åsikter. Det krävs mod för att göra det, säger Amanda, som i somras till och med uppmärksammades i en lång intervju i ansedda New Yorks Times för sin kamp kring orättvisor och alla människors lika värde.

Hon fortsätter:

– Jag är otroligt glad över det här priset och att det som jag gör betyder något. Det ger mig bara ännu mer kraft att fortsätta bekämpa orättvisor. 

EXTERN LÄNK: Se hela galan igen här