Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Folkspel

Agneta Sjödin avslöjar: “Då blir jag lycklig i hjärtat!”

Från BingoLotto till Sverigelotten. Folkspels två flaggskepp ligger Agneta Sjödin varmt om hjärtat. Foto: Johan Carlén.

Agneta Sjödin trivs på nya jobbet. Sedan februari är hon tillsammans med Stefan Holm programledare för Sverigelottens högvinstskrap. Och det gör henne lycklig.

Fakta Folkspel


Folkspel
är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Under senaste året delades totalt ut 189 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten.

Visste du att...

...Sverigelotten introducerades i början av 2004. I maj 2019 lanserades även Sverigelotten Premium med möjlighet att vinna hela 50 miljoner kronor. Med sina tolv skrapfält mot normala nio är det landets största skraplott med den högsta vinstsumman.

EXTERN LÄNK:  Vill du också försöka bli miljonär och samtidigt stötta föreningslivet?

 

Agneta Sjödin sitter i en sminkstol i BingoLotto-studion i Göteborg. Schemat är lite förskjutet och hon bollar manuskort, mikrofonmyggor och intervjufrågor med professionell skärpa.

– Det är kul att få jobba i Göteborg. Jag och Lotta Engberg delade på en vårsäsong av BingoLotto här, efter Oldsberg. Det är många människor här som jag har jobbat med och känner sedan lång tid tillbaka, säger Agneta Sjödin.

Men nu är det alltså högvinstskrap av Sverigelotten som gäller. Alla som skrapat fram tre likadana 25-miljonersfält på en och samma lott få komma till västkusten och skrapa för en högvinst.

 

Finns det något skrap som sticker ut, någon person du minns från de träffat ni har haft hittills?

– Alla sticker ut! Jag blir bara så lycklig. Jag blir kär i alla som är med. Så fina människor från Sveriges alla hörn som har sina egna berättelser och historier som är så spännande att lyssna på. Vi pratar väldigt mycket både innan och efter inspelningen, så man får en bild av deras liv. Och så blir de så himla glada när de vinner pengar och man hör om deras drömmar och vad de ska göra. Det är ett väldigt behagligt arbete. Bara positivt – positivt för dem, positivt att det kommer in pengar till föreningslivet som verkligen behövs. Det blir så vackra ringar på vattnet.

 

Vad har du själv för erfarenheter av föreningsliv?

– Jag var med i friidrott, fotboll, handboll och badminton när jag var ung. Men jag blev inte långvarig i något av det eftersom jag ville hålla på med teater. Jag tycker det viktigt med alla föreningar. Idrott såklart, men även andra verksamheter där barn som kanske inte är så intresserade av idrott kan spela teater, dansa eller sjunga. Det är så viktigt att ha de här olika föreningarna och så häftigt med alla ideella insatser. Man blir lycklig i hjärtat. Och det är viktigare än någonsin, känns det som, att vi fångar upp ungdomar i deras fritid.

 

Finns det några eldsjälar som betytt mycket för dig i livet?

– Min mamma är en riktig eldsjäl. Hon arbetar med barn- och ungdomsteater. Det började hon med efter att jag hade flyttat hemifrån. Men det finns så många eldsjälar. Jag är alltid imponerad av de som jobbar i segregerade områden som sätter igång aktiviteter. Eller de som samlar in begagnade idrottssaker så att alla kan få vara med. Alla de initiativen är så vackra. Det är viktigt och det behövs just nu, den omtanken och omsorgen om dem som växer upp. Att alla får vara med och att alla får lite bättre förutsättningar. Annars känns samhället så uppdelat.

 

Hur kom det sig att du valde att ta det här jobbet på för Sverigelotten?

– Folkspel gör så mycket bra, så när jag fick frågan svarade jag bara ja. Ett vanligt spel hade jag kanske inte hoppat på. Det här har en bra tanke i botten, just att det går pengar till föreningslivet. Och så är det fantastiskt kul att jobba med Stefan, som är en superidrottare. Det är alltid så att jag blir glad när andra blir glada. När de vinner känns det som att det är jag som vinner!

 

Fotnot: Följ Sverigelotten och Folkspel på Facebook, så portioneras filmerna med vinnarskrapen med de lyckliga vinnarna ut med jämna mellanrum. 

 

EXTERN LÄNK:  Vill du också försöka bli miljonär och samtidigt stötta föreningslivet?