Annons Innehåll från Folkspel

Linda Bengtzing: ”Under alla år jag spelade vann vi inte en enda match”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Linda Bengtzing har tappat räkningen på hur många gånger hon varit med i Bingolotto. På söndag är det dags igen.
Foto: Pressbild

Linda Bengtzing är aktuell med ny musik – och kommer till BingoLotto på söndag. Ett program som hon har en alldeles speciell relation till.  

– Jag är som den tredje maskoten – Bingo Bengtzing, säger hon. 

Extern länk: Glöm inte att säkra upp dina bingolotter inför söndag 


Det finns vissa artister som är mer sammankopplade med BingoLotto än andra. Aktuella Linda Bengtzing är definitivt en av dem. Hon har ju till och med varit gästprogramledare tre gånger under åren.

– Bingolotto betyder otroligt mycket för mig. Jag har övervunnit rädslor, vunnit vänner och fått bingo! Jag har rimmat, smakat vin och sjungit duetter med Arvingarna, Lotta Engberg, Magnus Carlsson, Markoolio och varit med som soloartist. Jag är liksom den tredje maskoten. Bingo Berra, Bingo Berit och Bingo Bengtzing, säger hon och skrattar.


Alla fick vara med

Linda Bengtzing växte upp i den lilla västgötska orten Gullspång (där för övrigt även Olof Mellberg kommer ifrån). Hon provade det mesta innan hon fastnade för sång och artisteri. 

– Det var en trygg men lite begränsad uppväxt. Tack vare familjens olika företag och företagsamhet blev jag introducerad för hästar, för folkdans, för motocross och fotboll och musik. Fotbollen och ridningen var länge mina största intressen, så det var mycket föreningsliv under uppväxten. Alla fick vara med, det var väldigt lite elittänkande, och det är jag tacksam för. Jag tror att under alla de åren som jag spelade fotboll, så vann vi inte en enda match … 


Nu har du ju egna barn – är de med i föreningslivet?

– Min dotter Vera är med i Tyresö kampsport, det är graderingar hela tiden där. Jag försökte stoppa henne från hästsporten, men det gick inte så bra. Hon är totalt hästtokig och var med i sin första dressyrtävling nu i söndags. Jag fick vara bajsplockande funktionär…


Vad tycker du om det svenska föreningslivet?

– Det är helt ovärderligt – om man lyckas hålla borta elittänket i alla idrotter. Det ska främst vara roligt och alla ska få vara med. Har man ett tight lag och ett sunt tänk så kommer resultaten så småningom – samtidigt som man får fler barn och ungdomar att bli kvar i sporten och gänget längre.

Linda minns:

– Jag hade bra tränare och ridlärare men framförallt är jag tacksam över att mina föräldrar stöttade mig så mycket. Learning by doing, liksom. Jag ramlade av, jag slog mig, jag förlorade och blödde och grät och testade något nytt, bytte tillbaka, körde cross i skogen och fick motorstopp och fick släpa hem hojen … Ja, sådan var min uppväxt.


Till sist, hur har Coronapandemin påverkat dig?

– Det har ju i stort sett varit förbud mot att jobba. Det är som om någon ryckte ur sladden och glömde att sätta i den igen. Alla man möter i branschen är frustrerade men hoppfulla. Nu har det börjat rulla på lite. Det är äntligen mer förfrågningar än avbokningar, svarar Linda, och fortsätter:

– Men jag landar alltid på fötterna. Jag har börjat måla tavlor och har ju precis släppt en ny låt och video, en hyllning till Marie Fredriksson och hennes låt Äntligen. Jag har fullt upp. Jag blöder, faller och testar nytt. Och jag kommer tillbaka ännu starkare. Den där crossen har förresten blivit till en mc nu. Jag gasar vidare i livet. 


Extern länk: Glöm inte att säkra upp dina bingolotter inför söndag

FAKTA FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Under senaste året delades totalt ut 189 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten. 

# Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier. Och varje månad hyllas också Månadens Föreningshjälte.