Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

BP-tränaren: ”Jämför laget med Man City”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
BP slog ut PSG och Bayern München på sin väg mot turneringssegern.
Foto: Privat
Lagkaptenen Lucas Bergvall och tränaren Peter Kisfaludy.
Foto: Privat / Privat

Fem stora turneringar i Europa.

Och fem segrar.

Brommapojkarnas 13-åringar tog sin senaste titel i Madrid i helgen.

2-0 mot Atlético Madrid i finalen.

– Alla i truppen kan nå allsvenskan i framtiden, säger BP:s tränare Peter Kisfaludy.

Brommapojkarna har under många år varit en av föreningarna som dominerat svensk ungdomsfotboll. Nu har klubbens 13-åringar adderat ännu ett internationellt guld till klubbens prisskåp och tagit sitt femte guld i år - på fem försök. 

BP har vunnit Madrid Football Cup, Medimurec Cup, Gothia Cup Mediterranean International Cup, Mallorca FutCup. I helgen kom den senaste segern när laget tog hem Madrid Football Cup efter finalseger mot Atlético Madrid. Lagets tränare Peter Kisfaludy är lyrisk efter den stora skalpen.

– Det här är en fantastisk turnering. Porto är bäst i Portugal, de var med. PSG är bäst i Frankrike, dem vann vi mot med 3-0. Bayern München är bäst i Tyskland, dem vann vi mot med 3-0. Barcelona är bäst i Spanien men de förlorade på straffar mot Atlético Madrid och vi slog samma Atlético med 2-0 i finalen. 

LÄS MER: Flyttade till USA som tioåring efter familjens beslut

”Samtliga spelare kan spela i allsvenskan”

Tränaren tror att hans lag är ett av de tio bästa i Europa. Han berättar laget spelar med högt bolltempo och rörelse och är väldrillade taktiskt. 

– Det är framför allt en lagseger. Vi har spetsspelare som kan avgöra men vi har ett mittbackspar som är omöjligt att passera och yttermittfältare som sliter som galärslavar, säger Kisfaludy och fortsätter. 

– Jag tycker dessutom vi spelar väldigt offensivt och modernt. Jag skulle vilja jämföra vår fotboll med Manchester Citys. 

LÄS MER: Succéklubben har klättrat fyra divisioner på fyra år 

BP-tränaren har höga förhoppningar om sina spelare.

– Jag tror att samtliga kan spela i allsvenskan på sikt om de sköter sig. Sedan kommer det inte bli så men vi har otroligt mycket talang i den här gruppen.

Två BP-spelare togs ut i turneringens allstarlag.
Foto: Privat.

”Konstigt om vi inte får fram 4-5 allsvenska spelare”

Tommy Söderström är sportchef för Brommapojkarnas pojklag och har under sina 34 år i klubben sett spelare som John Guidetti, Ludwig Augustinsson och Albin Ekdal ta steget vidare. Han tror att flera av lagets 13-åringar kommer gå långt.

– De är i alla fall väldigt bra som 13-åringar och vi får se hur huvudena klarar det när det kommer motgångar. Det är skalle och hårt jobb som gäller men det vore konstigt om vi inte får en 4-5 allsvenska spelare därifrån, säger Tommy Söderström.

LÄS MER: Välkommer till Vittsjö – verklighetens Åshöjden 

Klubben har många framgångsrika årgångar. Bland annat 94-laget där spelare som Ludwig Augustinsson, Simon Tibbling och Jacob Une Larsson ingick. Söderström säger att det här 06-laget har ”slaktat” internationellt motstånd som inget annat lag gjort tidigare.

– Men det är alltid svårt att jämföra årgångar. 72:orna vann S:t Erikscupen varje år men det var ändå 73:orna som fick fram den bäste spelaren i Tomas Antonelius. Det är svårt att mäta vilket lag som har varit bäst, säger Söderström.

https://twitter.com/IFBP/status/1173197640823123973

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.