Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Boxning och läxor hos klubben BK Rapid

Alexander Wennersten är tränare i boxningsklubben BK Rapid.Foto: Martin Ståhlberg
Han lägger ner flera timmar om dagen i föreningen.Foto: Martin Ståhlberg
Alla är välkomna till BK Rapid oavsett om man elitsatsar eller inte.Foto: Martin Ståhlberg
BK Rapis är mycket mer än bara boxning.Foto: Martin Ståhlberg

Alexander Wennersten har tillbringat de senaste tolv åren i boxningsklubben BK Rapid.

Där får ungdomar en chans att både utvecklas som boxare, människor och i skolan tack vare klubbens läxhjälp.

– Alla trivs här och det funkar superbra. Det är det bästa med klubben. Sen har vi stora framgångar också. Vi är rätt duktiga på det vi gör, säger Alexander Wennersten.

Alexander Wennersten, 46, började boxas som tolvåring och har som proffs deltagit i SM. Nu är han tränare i klubben BK Rapid i Västerås. Där ska man förutom att boxas, kunna vara med kompisar, få hjälp med sina läxor och på olika sätt vara kreativ. 

– Det var ett av mina mål när jag började träna mitt första ungdomsgäng. Jag märkte att grabbarna som jag tränade behövde mer uppmärksamhet än den de fick i skolan och hemma. Då började vi sträva efter att fixa en fritidsgård. Jag tror att det är superviktigt att de får någonstans att hänga, säger Alexander Wennersten. 

”Alla är välkomna och det funkar”

Hos BK Rapid kan ungdomarna träna, spela tv-spel, göra musik och hjälpa varandra med skolarbetet. Alexander Wennersten tror att det är bra för ungdomarna att kunna vara någon annanstans än hemma eller i skolan, och initiativet är mycket uppskattat. 

– Det är alltid positivt. Det är klart att det är bra när vi kan hjälpa till med läxorna. Men ofta är det så att ungdomarna hjälper varandra. De äldre hjälper de yngre och det är superbra. 

Det är alltid mycket folk på klubben. Det är föräldrar och vuxna i köket, barn i boxningsringen och barn i fritidsgården. Många personer trivs i lokalerna och alla är alltid välkomna. 

– Alla får komma hit. Det spelar ingen roll om de inte kan språket, om de är tjejer eller killar, om de inte vill bli elitidrottare. Det spelar absolut ingen roll. Alla är välkomna och det funkar.

Varför trivs folk så bra här? 

– Det är stämningen här. Alla trivs här och det funkar superbra. Det är det bästa med klubben. Sen har vi stora framgångar också. Vi är rätt duktiga på det vi gör.

Man vill göra dem ännu bättre”

Boxningen tar upp mycket av Alexander Wennerstens tid. Han är i lokalen åtminstone fyra timmar om dagen måndag till fredag och på helgerna är det ofta matcher. Men för honom är det inte särskilt svårt att hitta motivationen. 

– Man ser utvecklingen och man hjälper folk att utvecklas. Det är superkul. Det är så kul att åka runt på tävlingar i Sverige och man ser utvecklingen. Det gör att man vill göra dem ännu bättre, säger Alexander Wennersten. 

Rösta på din favorit i kategorin ”Hälsa” till Årets Eldsjälsgala på aretseldsjal.se

LÄS MER: Kassim vill utbilda ledare och ge barn drömmar 

LÄS MER: Hon ger äldre möjligheten att åka alpin skidåkning

LÄS MER: Louise och Hannibal besöker sjuka barn 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.