Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag förstod inte hur illa det var utan spelade på”

Före nedsläpp. Marie-Helene ”Billan” Östlund med den tidigare hockeystjärnan Danijela Rundqvist inför matchen i Alfta ishall.Foto: Instagram/billanostlund
Nyckelbenet av. Skidikonen Marie Helen ”Billan” Östlund bröt nyckelbenet under en välgörenhetsmatch i ishockey.Foto: Instagram/billanostlund
”Billan” spelade ishockey för att hedra brännskadade Emma Schols.Foto: Instagram/billanostlund

Emma Schols räddade sina sex barn från sitt eldhärjade hus i Edsbyn i höstas.

Skidikonen Marie-Helene ”Billan” Östlund, 53, var med och hyllade Emma med en välgörenhetsmatch i ishockey.

Då bröt hon nyckelbenet

– Jag förstod inte hur illa det var utan spelade på, säger Marie-Helene ”Billan” Östlund.

Det gick inte att få in några fler åskådare i Alfta ishall under söndagskvällen. 1 000 personer. Lapp på luckan.

Artister och idrottsstjärnor fanns på plats för att hylla mamman Emma Schols som räddade sina barn ur ett brinnande hus i Edsbyn i höstas. Där fanns bland annat Carola, Nanne Grönvall och Jon Henrik Fjellgren som uppträdde.

Emma Schols svävade mellan liv och död i flera månader - och har vårdats på Akademinska sjukhuset i Uppsala. 

Med på isen fanns bland annat hockeystjärnan Danijela Rundqvist och skidhjältarna Marie-Helene ”Billan” Östlund och Anna Haag.

För ”Billan” slutade hockeymatchen med ett brutet nyckelben.

– Det var en spelare som kanande på isen och kapade mina ben, jag föll med axeln före rätt ner på isen. allt gick så snabbt, säger Marie-Helene ”Billan” Östlund.

”Förstod inte att det var så allvarligt”

Men ”Billan” fortsatte ändå att spela.

– Jag förstod inte att det var så allvarligt. Men sedan kändes jag att det gjorde lite ont. Vår glamourcoach Nanne Grönvall hjälpte mig. Hon lade på is efter is, men inget hjälpte.

Den tidigare världsmästaren ”Billan” östlund hade svårt att sova på natten.

– Det värkte rejält. Så min man Erik sa att vi skulle åka till sjukhuset i Bollnäs och kolla vad jag hade råkat ut för. Efter röntgen på måndagsförmiddagen stod det klart att nyckelbenet var av.

Har du brutit något tidigare?

– Nej, aldrig. Men det är bara att komma igen. Om tre veckor står jag på skidorna igen. Och jag ska inte gnälla när jag tänker på det Emma råkade ut för när hon blev brännskadad. Jag är glad att jag kunde vara med och hjälpa till att samla in pengar till henne. Hon är en sann hjälte.

Matchen slutade 8-3 till ”Billans” gäng.

– Alltid något, men jag kan inte säga att det var min förtjänst, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.