Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bianca Salming om sin mamma: ”Får för lite omnämnande”

Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Under hennes friidrottskarriär har pappa Börje Salming fått mycket uppmärksamhet för sitt engagemang.

Men nu väljer Bianca Salming, 23, att uppmärksamma sin mamma Katarina Pettersson som en eldsjäl.

– Mamma får alldeles för lite omnämnande! Mitt största fan brukar jag säga, säger Bianca Salming.

Sjukamparen Bianca Salming har under sin karriär fått ett stort stöd från sina föräldrar Börje Salming och Katarina Pettersson.

Pappa Börje, som är en stor hockeylegendar, har synts mycket i sammanhang kring dotterns friidrottande.

Bianca Salming gästade galan Årets Eldsjäl och valde att uppmärksamma en annan eldsjäl i hennes liv – mamma Katarina Pettersson.

– En eldsjäl för mig är någon som brinner för andra och gör allt för att de ska nå sina mål och må bra och lyckas, säger hon.

Bianca Salming: ”Mamma är mitt största fan”

Har du någon eldsjäl i ditt liv?

– Jag har många. Min kära mor som står här, och min tränare Vladimir Petrovic, som jag har tränat med sedan jag var tolv år. Han är som en extrapappa för mig.

På vilket sätt har din mamma varit en eldsjäl för dig?

– Hon är min mamma, hon är världens bästa mamma. Men i de unga åren i friidrotten så stod hon och stekte köttbullar till mig fem på morgonen när jag skulle tävla och hon var med på varje tävling. Mitt största fan brukar jag säga.

Mamman: ”Viktigt med engagerade föräldrar”

Mamma Katarina Pettersson flikar in och berättar vad det innebär att vara en eldsjäl:

– Supporta, finnas till hands och se till att de har allt de behöver. Och vara som ett stöd, när de är på arenan som små knattar räcker det att man är där och de tittar upp och ser att mamma och pappa är här. Sen att ha värsta feta matsäcken som räcker hela dagen. Väldigt tråkigt, man har sett många barn som inte har föräldrar eller mat med sig, så det är viktigt med engagerade föräldrar. 

Pappa får inget omnämnande?

– Jo, men jag tänker mamma hon får alldeles för lite! Det är faktiskt hon som är med mig i dag. Pappa har så klart haft lika stor roll, men mamma kanske har stekt lite mer köttbullar, skrattar Bianca Salming.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.