Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bemström om Leksand: ”Man utvecklas mycket”

Emil Bemström ser tillbaka på sin tid i Leksand som en utvecklande period. Foto: Johanna Dahlén
Emil Bemström spelade i med Leksands A-lag säsongen 2016/2017. Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nyköpingsfödda Emil Bemström har fått NHL-kontrakt.

Och ett av stegen som lett fram till påskriften var tiden i Leksand. 

– Man utvecklas väldigt mycket och tar steg både personligen och på planen, säger han.

19-årige Emil Bemström har fått kontrakt med NHL-klubben Columbus Blue Jackets. Och det har gått fort. Som 16-åring valde Bemström precis som många andra ishockeyspelare att flytta för att börja ett hockeygymnasium på annan ort. För Bemström gick flyttlasset från Nyköping till Leksand. 

– Jag trivdes jättebra där kan jag säga. Man kommer till en liten ort och allt är fokus på hockeyn. Jag bodde själv för första gången i mitt liv. Man utvecklas väldigt mycket och tar steg både personligen och på planen.

”Som ett bollplank vid sidan av isen”

Men Emil Bemström är inte den första i familjen som valt hockeyn. Bemström är ett namn som sedan tidigare känns igen i hockeykretsar, genom Emils pappa Jörgen Bemström. Han spelade över 500 matcher i SHL och har även spelat fem landskamper för Tre Kronor.

– Det är som ett bollplank vid sidan av isen, han kollar i stort sett alla mina matcher och vi brukar alltid höras av efter en match om hur det kändes. Vad jag gjorde bra och vad jag gjorde dåligt, vi bollar lite, säger Emil Bemström.

Medför det någon press?

– Egentligen inte, han ger mig bara råd för att han lyckades själv bli hockeyspelare och det är klart jag tar till av mig det av det också.

Men det har hjälpt dig?

– Ja, men det har det. Alla har säkert inte det och det är bara positivt att han vet vad som krävs.

”Jäkligt lärorikt”

Efter att ha spenderat säsongen 2016/2017 i Leksand tog Emil Bemström nästa steg i karriären. Då till Djurgården. Ett steg som kändes perfekt för forwarden. 2018/2019 vann han SHL:s skyteliga.

– Jag har bara hört bra om Djurgården, de tränar väldigt bra och de är bra på att utveckla unga spelare har jag hört utifrån. Det kändes ju perfekt för mig, jag kände att jag behövde ett nytt miljöbyte och Djurgården var ett bra alternativ.

Hur tacklar du motgångar?

– Det gäller att bara se framåt och tänka att ”nu jäklar får man ta revansch” för den tiden man varit borta. Man blir lite mer taggad att komma i gång.