Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Årets Eldsjäl öppnar igen – presenterar en nyhet

Sofia Nybom vann priset Inkludering och det stora priset ”Årets Eldsjäl” 2020.
Foto: Expressen
Nominera eldsjälar så att din favorit kanske får motta ett pris på Eldsjälsgalan.
Foto: JACKELINE PEREZ / JACKELINE PEREZ EXPRESSEN
Priset vann Sofia för sitt arbete med AIK Basket Stars som är ett lag för barn med autism och adhd.
Foto: Expressen

Nu är det återigen dags att nominera föreningslivets hjältar till Årets Eldsjäl. 

I år arrangeras galan för 13:e gången – och i år tillkommer även en nyhet. 

– Föreningslivet, alla fina idrottsföreningar och våra organisationer, förtjänar att lyftas fram för allt det goda som görs, säger Carina Olofsson, projektansvarig för Årets Eldsjäl på Folkspel.

Just nu är föreningslivets eldsjälar viktigare än någonsin. Nu är det dags att återigen nominera personerna som får svensk idrott att gå runt. 

– Med tanke på hur världen ser ut, så känns eldsjälarnas insatser än mer värdefulla, säger Carina Olofsson, projektansvarig för Årets Eldsjäl på Folkspel. 

Nominera din eldsjäl i kategorin Inkludering här

Årets Eldsjäl arrangeras för 13:e gången, och även om galan på Berns i mars blev inställd prisades ett antal personer för sina ovärderliga insatser. Bland annat vann Sofia Nybom kategorin Inkludering och det stora priset ”Årets Eldsjäl” 2020. Det för sitt arbete med basketlaget AIK Basket Stars som är ett lag för barn med autism och ADHD. 

Nyhet till Årets Eldsjäl

Årets Eldsjäl drivs av ideella spelbolaget Folkspel, med Expressen som mediepartner. Och precis som i fjol finns det fem olika kategorier. I de tre första kategorierna kan man rösta, i den fjärde avgör en jury och i det femte tas vinnaren fram av Folkspel i samarbete med Expressen.

– Föreningslivet, alla fina idrottsföreningar och våra organisationer, förtjänar att lyftas fram för allt det goda som görs, ofta i det tysta och bortom de stora rubrikerna. Skänk en tanke till alla de människor som dagligen engagerar sig för att göra Sverige bättre för alla. Ta chansen att nominera – det kanske blir just din favorit som välförtjänt blir Årets Eldsjäl, säger Carina Olofsson.

Kategorierna i Årets Eldsjäl

Inkludering som är först upp som har öppet för nomineringar till 14 juni. 

Hälsa som tar vid därefter och öppnar upp den 1 juli.

Ledare som tar vid den 10 september.

Årets Idrottsförening där det går att nominera från 25 november.

Årets Specialpris. Dit går det inte att nominera eller rösta, utan en jury bestående av personer från Folkspel och Expressen utser vinnaren.


Det mesta är sig likt, men det finns också en stor nyhet i år. 

– Varje månad kommer vi att utse något som heter Månadens Föreningshjälte. Det kan vara någon som drar ett tungt lass i en bröstcancerförening, det kan vara någon som alltid står i kaféet på hemmamatcherna. En sådan där person som alltid bara finns där. Dem vill vi uppmärksamma också, säger Carina Olofsson. 

Nominera din eldsjäl i kategorin Inkludering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.