Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annika saknade en hobby – startade Chicks With Sticks

Annika Anderstedt, 23, saknade att ha en hobby och återupptog sitt innebandyintresse.Foto: Privat / Privat
Laget ”Chicks With Sticks” umgås både på- och utanför planen.Foto: Privat / Privat
Laget består egentligen av över 20 spelare men på grund av corona får inte alla vara med i varje match.Foto: Privat / Privat

Annika Anderstedt, 23, saknade en hobby. 

Det ledde till starten för innebandylaget ”Chicks With Sticks” som lockat många fler tjejer än hon vågat hoppats. 

– Jag ser så mycket mer fram emot hösten och vintern nu tack vara det här, säger Annika Anderstedt. 

När Annika Anderstedt från Stockholm började tänka på hösten insåg hon att hon saknade att ha en hobby. Hon hade slutat med innebandy i högstadiet och tänkte att det kanske var något hon borde återuppta. 

– Jag längtade tillbaka. Att ha någonting att se fram emot i veckorna och sammanhållningen man får i ett lag. 

Till vardags studerar Annika på Södertörns högskola. 

– Jag har inte tid att köra på högre nivå som förut när man hade fyra träningar i veckan. Då kom jag att tänka på Korpen, men vart ska jag hitta ett korpenlag där jag bor? Jag tänkte att jag startar ett eget lag. 

För att få ihop laget som nu heter ”Chicks With Sticks” skrev hon ett inlägg på Facebook. 

– Jag tänkte att jag skulle få ihop ett lag men samtidigt att det kommer väl inte vara så många som svarar. Det kan ju finnas en risk i att gå med i ett helt nytt lag. Man har ingen träningslokal och allt det administrativa. Men jag fick jättestor respons. Mycket större än jag någonsin kunnat tro. 

”Alla har verkligen hjälpt till”

Just att hitta en lokal var lite krångligt säger Annika. Men nu har de regelbundna tider ett tag framöver. 

– Det finns en kundbas i Stockholms stad där man kan ansöka om tider. Men där kan man inte få en löpande tider varje vecka utan man måste boka tillfälle för tillfälle. Det är synd. Jag tror att det är många som inte gör sånt här av den anledningen. Vi lyckades få tider genom en kille som min syster fick kontakt med.

Utöver att spela innebandy tillsammans ses tjejerna i laget och en del på fritiden. 

– Först hade vi en lära känna -träff i en park inne i stan. V körde lite lekar och hade piknick. Förra veckan hade vi en lagfest hemma hos en tjej. Vi har haft middagar efter matcher. Det är ju många som inte är från Stockholm och kanske inte ett så stort umgänge. Då är det här jättebra.

Det var Annika som tog initiativet till laget men de är många som hjälpt till för att göra det möjligt. 

– Jag vill verkligen inte ta åt mig äran själv, utan alla har verkligen hjälpt till och engagerat sig efter att jag startade laget. En person har fixat matchställ, en annan har fixat medicinväska, en har designat vår logga till matchtröjorna, min syster har hittat träningslokal och min sambo planerar träningarna och så vidare.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.