Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anjas skräckskada på tv-inspelningen

Anja Pärson berättar om skadan som hon råkade ut för under inspelningen av Kanal 5:s program ”Vem kan slå Anja och Foppa?”.
Anja Pärson skadade sig på tv-inspelningen av ”Vem kan slå Anja och Foppa?”Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
I helgen spelade hon Jimmy Durmaz välgörenhetsmatch trots vårens svåra skada.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Anja Pärson har gjort comeback - på fotbollsplanen. 

I helgen spelade hon Jimmy Durmaz välgörenhetsmatch trots vårens svåra skada. 

– Det var många ledband som gick av och kompressionsskador och så vidare. Så det var en rejäl krasch, säger Anja Pärson om skadan hon ådrog sig under en tv-inspelning tidigare i år. 

När Jimmy Durmaz i helgen samlade ett gäng idrottsprofiler för att uppmärksamma organisationen Locker Room Talks arbete, skitsnack inom idrott, var Anja Pärson en av deltagarna. Tillsammans med andra kända personer spelade hon en futsalturnering i Stockholm på söndagen. 

Det trots att hon fortfarande inte helt återhämtat sig från den skada som hon ådrog sig under inspelningen av Kanal 5:s program ”Vem kan slå Anja och Foppa?”. Där hon och hockeylegenden Peter Forsberg utmanas av andra idrottsprofiler i en rad fysiska grenar. 

Skadan inträffade i maj och tvingade Anja Pärson att hoppa på kryckor. Det var den tidigare alpinstjärnans fru Filippa Rådin som först lägesuppdaterade på sociala medier. 

”Igår blev det akuten efter en mindre lyckad dag på jobbet. Idag är det kryckor, brutal smärta och besök hos olika läkare och specialister. Hon är ta mig sjutton den starkaste och coolaste bruden jag vet. Hon har ett pannben av stål och en krigarinställning utöver det vanliga”, skrev hon på Instagram.

Anja Pärson: ”Det var en tuff resa tillbaka”

Nu berättar Anja själv om skadan som hon beskriver som en av de längre skadorna hon haft. 

– Jag skadade foten rejält i maj och är i princip frisk nu men fortfarande inte riktigt, jag kommer ta det lugnt här i dag. Jag har inte testat foten speciellt mycket sen jag skadade mig. Det har varit en tuff resa tillbaka, säger Anja Pärson. 

Skidlegendaren kunde slutföra inspelningarna men hoppade på kryckor mellan tävlingarna när tittarna inte såg. Kanal 5 fick även planera om och byta ut vissa moment.

Och trots att det nästan är ett halvår sedan olyckan inträffade är hon fortfarande inte helt återställd.

– Det blev inte en rubricerad fraktur men det var nästintill och en liten liten benbit gick av. Det var många ledband som gick av och jag fick kompressionsskador och så vidare. Så det var en rejäl krasch. Jag har knappt kunnat gå under sommaren och kan fortfarande inte göra benböj och massa sådana grejer. Det är bland de längre skadorna jag kommit tillbaka ifrån faktiskt, säger Anja Pärson. 

https://www.instagram.com/p/BxzEN-doEIg/?utm_source=ig_embed

Här är några av dagens största toppnyheter:

Få fler nyheter i Expressen TV hela dagen.