Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Allas Idrott” – ny podcast om idrottens utmaningar

Christina Rickardsson intervjuar några av Sveriges största idrottsprofiler i podden ”Allas Idrott”.Foto: OLLE SPORRONG

SportExpressen Föreningsliv släpper nu intervjupodden ”Allas Idrott”.

I fem avsnitt berör Christina Rickardsson tillsammans med några av våra största idrottsprofiler olika ämnen och frågor som idrotten ställs inför. 

För kan alla verkligen delta på lika villkor? 

I den nya podden ”Allas Idrott” kommer föreläsaren, författaren och tidigare friidrottaren Christina Rickardsson som bland annat att beröra ämnen som mental hälsa, utanförskap och jämställdhet. Det genom att prata med några av Sveriges allra största idrottare och förebilder som själva stått inför olika utmaningar.

– Det finns en rad olika faktorer som gör att alla inte kan delta i idrotten på samma vilkor trots att det är allas rätt att vara en del av idrottsrörelsen. Även våra mest framgångsrika idrottare har stött på olika utmaningar. Genom att låta dem berätta om sina olika erfarenheter hoppas vi kunna lyfta ämnet ytterligare och förhoppningsvis inspirera lyssnarna, säger Elin Janvik Kardell, redaktör för Föreningsliv.

Christina Rickardsson som leder podden har själv länge idrottat.

– Idrott är en otroligt viktig del av samhället. Idrotten för oss samman, den uppfostrar oss, den inspirerar och den motiverar. Den intrigerar och den håller oss friska längre. För mig är det viktigt att vi har ett samhälle där alla inte bara kan följa olika idrotter utan även få chansen att vara en del av idrottandet, säger Christina Rickardsson. 

Nytt avsnitt på tisdagar 

Ett nytt avsnitt med en ny gäst kommer släppas fem tisdagar i rad.

– Det har både varit kul, spännande och lärorikt att få ta del av de fem fantastiska gästerna som delat med sig av sina tankar och upplevelser från sina idrottskarriärer och liv. Jag hoppas lyssnarna kommer att tycka om det lika mycket som jag gjort, säger Christina Rickardsson. 

I avsnitt nummer ett berättar Magdalena Forsberg om hur hon övervunnit motgångar och vänt dem till någonting positivt och hur viktigt det är att ha rätt personer runtomkring sig. 

Podcasten ”Allas Idrott” finns där poddar finns. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.