Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

19-åringen lämnar Sverige – satsar fullt mot EM 2021

Stina Efraimsson bor utomlands för att satsa helhjärtat på ryttarkarriären.Foto: Privat
Nu satsar Stina först och främst mot EM 2021.Foto: Privat

Stina Efraimsson är en lovande hoppryttare som rider i en av trupperna i ungdomslandslaget.
Sedan ett par veckor tillbaka bor hon i Holland och satsar nu för fullt mot EM 2021. 

– Jag vill verkligen jobba för det målet, säger 19-åringen. 

Hon tog studenten i juni i år och har fram tills dess fått balansera vardagen med både plugg och elitsatsningen som hoppryttare. 

Men nu kan Stina Efraimsson enbart fokusera på karriären med hästarna. 

I början av september lämnade hon Falköping för att flytta till Dieteren i Holland som ligger strax utanför orten Echt. Där ska hon jobba samt träna för hoppryttaren Annika Axelsson, något Skaraborgs Läns Tidning, tidigare berättat om. 

– Vi har sett Annika på de stora tävlingarna och hon är med i en av trupperna i seniorlandslaget, även hon är på väg uppåt. Då kontaktade vi henne om ett upplägg och hon tyckte att det lät som en bra deal, säger Stina Efraimsson. 

– Jag har tre egna hästar med mig som jag ska träna här nere sen ska jag även jobba halvtid med att rida Annikas hästar. Det blir väldigt mycket häst. 

”Därför jag åker ned hit” 

En dag hemma på gården hinner Stina rida mellan sex till åtta hästar, en rejäl omställning från vad hon är van vid när hon tidigare hade skolgången att tänka på. 

Stina Efraimsson hoppas att det arbetet hon lägger ned just nu ska kunna skapa bra förutsättningar inför EM 2021. 

– Det är mitt kortsiktiga mål och anledningen till att jag åkte ned hit. Jag vill verkligen jobba för det målet. Även för mästerskapet 2022. 

Tidigare i våras vann hon 1.40-klassen under Göteborg Horse Show och hon har även två EM som junior på meritlistan. Just nu tillhör hon en av trupperna i ungdomslandslaget. Och vad framtiden utvisar återstår att se för 19-åringen. 

– Kortsiktigt så vill jag vara med i landslaget även mina sista år som ungdom och hoppa mästerskap. Sen får man se lite. Det är också därför jag åker ned hit för att se om det här är något jag vill göra på heltid framöver också. Det är ett stort steg att gå över till seniorsidan, men det är klart att det vore jättekul att kunna hålla på med hästar på en hög nivå. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.