Finas representant kunde inte engelska

Publicerad
PEKING. Internationella brottningsförbundet skickade en enda man, generalsekreteraren Michel Dusson, till IOK:s förhör med Ara Abrahamian.
Efter en och en halv timme visade det sig att Dusson inte hade förstått ett ord - eftersom han inte kunde engelska.
Att Ara Abrahamian inte har mycket till övers för pamparna i Internationella brottningsförbundet, Fina, är efter de senaste dygnen ingen hemlighet.
Som SportExpressen.se kunde berätta redan i går, var det generalsekreteraren Michel Dusson som var Finas representant på förhöret med Ara Abrahamian.
Dusson är enligt det svenska brottarteamet bästa kompis med Fina-presidenten Raphael Martinetti.
- Han är av samma skrot och korn, de jobbar för varandra, sa förbundskapten Leo Mylläri då till SportExpressen.se.


Förstod ingenting

I dag avslöjar Ara Abrahamian nya detaljer om förhöret.
- Filas representant satt hela mötet (Michel Dusson) och lyssnade, man trodde att han hade förstått, men när kommitténs ordförande till slut efter 1,5 timme bad honom att svara på en fråga, sa han: ”Jag kan inte engelska”.
- Han hade inte förstått någonting. Dessutom vet jag till hundra procent att han inte kan något om reglerna. Han hade inte ens tittat på matchen. Han hade bara skrivit ett papper som han läste upp på franska, säger Ara Abrahamian.


"Vet vad de betalade"

Dessutom hävdar Ara att OS-finalen 2004, som den svenske brottaren förlorade, var uppgjord.
- Jag har till och med accepterat att OS-finalen var köpt. Jag vet till och med vad de betalade. Men jag vill inte säga några fler detaljer.
- Den här gången hade jag fått nog. Tyvärr snodde de OS-guldet från mig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag