Finalkapten nära bli stjärnans ersättare

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Linköping har bekräftat att de värvat en ny stjärnback - som ska ersätta Anton Karlsson.

– Det är en rejäl utmaning som han kommer att få axla, säger sportchefen Johan Fredriksson till Innebandymagazinet. 

Enligt uppgifter till SportExpressen kan det mycket väl handla om TPS Åbos lagkapten Olli Laine.

Anton Karlsson tvingades avsluta sin framgångsrika innebandykarriär häromveckan. Blott 28 år gammal sätter en knäskada stopp för Linköpings kulturbärare - med VM- och SM-medaljer på meritlistan.

Att hitta en ny toppback har fått högsta prioritet hos Linköping under vårens silly season.

– Förra året tyckte jag det var jävligt trögt men det är ännu värre i år känns det som. Det är knappt några etablerade spelare som rör på sig i år. Men för vår del ser det ganska bra ut, vi har de flesta spelarna under avtal så det känns tillfredsställande. Men efter att Anton Karlsson tvingades att sluta så måste vi ha in en bra stark back till eller två, säger sportchefen Johan Fredriksson till Innebandymagazinet.

Olli Laine klar för Linköping

Han meddelar också att Linköping kommer att presentera ett nyförvärv inom den närmaste framtiden.

– På infronten har vi lite grejer på gång och en spelare som är helt klar. Men det är två veckor bort innan jag kan avslöja vem det är. Det rör sig om en back och tanken är att han ska ersätta Anton som är världens bästa back i mina ögon, så det är en rejäl utmaning som han kommer att få axla.


LÄS MER: Landslagsstjärnan på väg in hos Mullsjö


Enligt uppgifter till SportExpressen är det mycket troligt att det är TPS Åbos lagkapten Olli Laine som Johan Fredriksson syftar på.

TPS Åbo inleder finalserien mot Classic under lördagseftermiddagen och det är sannerligen anledningen till att 22-åringen inte kan presenteras förrän senare.

Olli Laine har meriter från finska U19-landslaget och knackar nu på dörren till a-landslaget.

Han gjorde sju poäng för TPS Åbo i grundserien. I slutspelet har den defensivt skicklige backen växlat upp och står noterad för nio poäng på tio matcher.

På Linköpings förlustkonto finns Andreas Nordh och Yousif Tuoma - som bägge två lämnar klubben, enligt sportchefen Johan Fredriksson.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.