Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Filip Hammar grät efter Kobes besked

Foto: Anna Bergkvist
Foto: Ann Heisenfelt

Filip Hammar är en av Kobe Bryants största supportrar.

Det var således ett känslosamt ögonblick för tv-stjärnan när Bryant meddelade att han ska lägga av.

– Jag grät när han sa det, säger Hammar i sin och Fredrik Wikingssons podcast.

Kobe Bryant tog farväl av basketen i stor stil – med en dikt som gick under namnet "Dear Basketball".

"Mitt hjärta kan ta slagen, min hjärna pressen. Men min kropp vet att det är dags att släppa taget. Och det är okej. Jag är redo att släppa taget om dig. Jag vill att du ska veta om det nu, så att vi kan njuta av varje sekund som vi har kvar tillsammans. Bra och dåliga saker. Vi har gett allt vi har", skrev Bryant.

Tv-personligheten Filip Hammar är ett uttalat Kobe Bryant-fan, kanske Sveriges största. Han har argumenterat för Bryants storhet i sin podcast med vännen och kollegan Fredrik Wikingsson vid ett flertal tillfällen.

Filip Hammar grät för Kobe Bryant

I veckans avsnitt redogör han för känslotumultet som följde på Bryants besked att den här säsongen blir hans sista.

– Jag såg hans presskonferens efter matchen. Han var briljant. Jag grät när han sa det. Det var väldigt rörande, säger Hammar i podcasten.

Trots att bara Kareem Abdul-Jabbar och Karl Malone har gjort fler NBA-poäng än Bryant har veteranen fått ta emot mycket kritik på sistone för sitt svaga spel.

"Ni har behandlat honom som skit"

Kritiken fick yngre stjärnor som Oklahoma City Thunders Kevin Durant att rida ut i försvar till sin idol.

– Ni i medierna har behandlat honom som skit. Han är en legendar och allt man hör är hur dåligt han spelar, hur dåligt han skjuter, ni har sagt att det är dags för honom att lägga av, säger Durrant enligt CBS.

Men kritiken gör Bryants avsked extra väl uttänkt, menar Hammar.

– De yngre spelarna säger saker som: "Era svin, ni har behandlat honom som skit". Men det är därför det här var så perfekt orkestrerat. Det finns så mycket kvar av säsongen, men genom att säga att han kommer att sluta, så kommer folk att sluta kritisera honom. Säsongen blir ett slags farvälturné för honom. Det är ett vackert sätt att avsluta en karriär på, säger Hammar, som har stött på Bryant i verkliga livet en gång, men som då inte vågade gå fram till honom och uttrycka sin kärlek.

– Det var helt galet. Jag bara stirrade på honom.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!