Foto: Anna BergkvistFoto: Anna Bergkvist
 Foto: Anna Bergkvist
Foto: Ann HeisenfeltFoto: Ann Heisenfelt
 Foto: Ann Heisenfelt

Filip Hammar grät efter Kobes besked

Publicerad

Filip Hammar är en av Kobe Bryants största supportrar.

Det var således ett känslosamt ögonblick för tv-stjärnan när Bryant meddelade att han ska lägga av.

– Jag grät när han sa det, säger Hammar i sin och Fredrik Wikingssons podcast.

Kobe Bryant tog farväl av basketen i stor stil – med en dikt som gick under namnet "Dear Basketball".

"Mitt hjärta kan ta slagen, min hjärna pressen. Men min kropp vet att det är dags att släppa taget. Och det är okej. Jag är redo att släppa taget om dig. Jag vill att du ska veta om det nu, så att vi kan njuta av varje sekund som vi har kvar tillsammans. Bra och dåliga saker. Vi har gett allt vi har", skrev Bryant.

Tv-personligheten Filip Hammar är ett uttalat Kobe Bryant-fan, kanske Sveriges största. Han har argumenterat för Bryants storhet i sin podcast med vännen och kollegan Fredrik Wikingsson vid ett flertal tillfällen.

Filip Hammar grät för Kobe Bryant

I veckans avsnitt redogör han för känslotumultet som följde på Bryants besked att den här säsongen blir hans sista.

– Jag såg hans presskonferens efter matchen. Han var briljant. Jag grät när han sa det. Det var väldigt rörande, säger Hammar i podcasten.

Trots att bara Kareem Abdul-Jabbar och Karl Malone har gjort fler NBA-poäng än Bryant har veteranen fått ta emot mycket kritik på sistone för sitt svaga spel.

"Ni har behandlat honom som skit"

Kritiken fick yngre stjärnor som Oklahoma City Thunders Kevin Durant att rida ut i försvar till sin idol.

– Ni i medierna har behandlat honom som skit. Han är en legendar och allt man hör är hur dåligt han spelar, hur dåligt han skjuter, ni har sagt att det är dags för honom att lägga av, säger Durrant enligt CBS.

Men kritiken gör Bryants avsked extra väl uttänkt, menar Hammar.

– De yngre spelarna säger saker som: "Era svin, ni har behandlat honom som skit". Men det är därför det här var så perfekt orkestrerat. Det finns så mycket kvar av säsongen, men genom att säga att han kommer att sluta, så kommer folk att sluta kritisera honom. Säsongen blir ett slags farvälturné för honom. Det är ett vackert sätt att avsluta en karriär på, säger Hammar, som har stött på Bryant i verkliga livet en gång, men som då inte vågade gå fram till honom och uttrycka sin kärlek.

– Det var helt galet. Jag bara stirrade på honom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag