Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fick en blodpropp – på väg till Idrottsgalan

Susanne GunnarssonFoto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Per Friske / BILDBYRÅN

Susanne Gunnarsson var på väg till Idrottsgalan från Florida när hon drabbades av smärtor i benet.

Efter att ha läkarundersökts i London kunde man konstatera att kanothjälten hade drabbats av en blodpropp.

– Jag kände en sån smärta som bara strålade i vaden. Men jag försökte ta mig ur planet ändå, jag ville till galan, säger Gunnarsson.

Susanne Gunnarsson är en av våra mest framgångsrika kanotister genom tiderna. På hennes meritlista hittar vi bland annat sex VM- och ett OS-guld.

Hon är också en inbiten Idrottsgala-besökare. Men den här gången har hon tvingats lämna återbud – under dramatiska former.

Gunnarsson mellanlandade i London efter att ha varit på träningsläget i Cape Coral. Men när planet hade landat märkte hon att något inte stod rätt till med hennes ena ben.

"Kände en sån smärta"

– Jag försökte resa mig och då kände jag en sån smärta som strålade i vaden. Men jag försökte ta mig ur planet ändå, jag ville till galan. Men då såg personalen mig, så jag fick åka akut in till sjukhus. Jag har varit där över natten. Jag fick nya prover i dag. Vi får se vad som kommer att hända, säger Gunnarsson.

Hur mår du nu?

– Sådär. Jag är mest trött och det är alltid jobbigt att vara sjuk i ett annat land. Men jag har fått tabletter och ska förhoppningsvis få något blodförtunnande så att jag kan åka hem. Men när vet jag inte. Jag vill ju hem till Sverige, så att de kan kolla upp ordentligt vad det handlar om.

"Det är skittråkigt"

Så vitt Gunnarsson minns blir det här första året hon missar Idrottsgalan.

– Jag såg fram emot förfesten med Tomas Brolin, att hänga med gänget, efterfesten, att bara vara idrottstjej med alla andra idrottare. Det är skittråkigt, jag är faktiskt ganska sur över det, säger hon.

– Men det viktigaste är att jag kollar upp det här. Mina värden var väldigt höga, så jag måste vara försiktig.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.