Fiaskot: Finland slog ut Sverige i bandy-VM

Publicerad

Guldchansen är borta för Sverige i bandy-VM.

Efter den svenska krossen i premiärmatchen hämtade sig Finland i semifinalen - och besegrade Sverige med 3-2.

– Man är ju nästan lite chockad faktiskt måste jag säga. Jag kunde inte se det här framför mig, jag trodde verkligen inte att det skulle hända, säger förre storspelaren Magnus Muhrén.

Sverige fick en drömstart på bandy-VM i Ryssland när de besegrade Finland i premiären med 9-1. Därmed var svenskarna stora förhandsfavoriter inför returmötet i semifinalen - men de lyckades inte leva upp till förväntningarna.

Redan efter fyra minuter kunde Finland ta ledningen. Och knappa kvarten senare ökade Sami Laakkonen på ytterligare, innan Johan Löfstedt kunde slå in en reducering.

Muhrén: "Nästan lite chockad"

Dessförinnan hade Sverige ett gyllene läge att göra mål när de fick med sig en straff, men Christoffer Edlund lyckades inte hitta luckan bakom storspelande Pertti Virtanen i det finska målet.

Därmed ledde Finland med 2-1 efter första halvlek, och de lyckades behålla sin ledning även i andra och vann till slut med 3-2. Nu väntar Ryssland i finalen, medan Sverige får möta Kazakstan i bronsmatchen.

Förre storspelaren Magnus Muhrén menar att han är chockad över förlusten - samtidigt som han berömmer finländarnas spel.

– Finland spelar bra, särskilt defensivt. Och Sverige spelar inte tillräckligt snabbt. Men man är ju nästan lite chockad faktiskt måste jag säga. Jag kunde inte se det här framför mig, jag trodde verkligen inte att det skulle hända, säger Muhrén.

Muhrén: "Ett problem som funnits i flera år"

Muhrén tycker också att Sverige har problem med att få ihop laget.

– Det blir för mycket one man show på vissa spelare i Sverige och man utnyttjar inte varandra tillräckligt mycket. Det är ett problem som jag tycker att landslaget har haft i flera år, säger han.

Och inte heller experten Göran Rosendahl är nöjd med den svenska insatsen.

– Sverige underpresterar något fenomenalt, säger Rosendahl i Radiosportens sändning.

Detta är första gången sen 2011 som Sverige inte får spela final i bandy-VM. De senaste fyra åren har de nått final, men där har svenskarna de tre senaste åren fått se sig besegrade av Ryssland.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag