Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Får tydligen göra vad han vill för att han är mindre”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: JOHN G. MABANGLO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

OAKLAND. Jonas Jerebko åkte på en hård smäll i nattens toppmöte mot Denver Nuggets. 

Efter en närkamp med Denvers Isaiah for Jerebko i golvet – och han var inte nöjd efter matchen.

– Han får tydligen göra vad han vill för att han är lite mindre, säger Jerebko.

På papperet var det upplagt för en hård duell i toppen av Western conference – Denver Nuggets har nästan hållit jämna takt med mästarlaget Golden State Warriors i tabellen. 

Men så mycket till dramatik blev det inte – Warriors städade av Nuggets och vann med 116–102 efter att ha slagit av på takten i slutet. 

– Som jag har sagt, när vi spelar vårt spel är det inte många som kan stoppa oss. Även om vi kan spela bättre än så här, säger Warriors svensk Jonas Jerebko, 32. 

Ja, du utlovade ju överkörning när vi pratade inför matchen.

– Ja, det var väl ändå det! Jag hade det på känn.

 

 

Jerebko: ”Isaiah Thomas höll fast mina armar”

Jerebko kom in i den fjärde kvarten, när Warriors hade en 86–64-ledning och satte omgående sitt första skott, en trea från vänsterkanten. 

Ett par minuter senare sänkte han en till, och drygade ut Warriors ledning till 28 poäng. 

Sen blev han själv sänkt – när han skulle ta emot en passning under Nuggetskorgen men fick händerna fasthållna. Den hårda passningen tog rakt i ansiktet på Jerebko. 

– Isaiah (Thomas i Denver, reds anm) höll fast mina armar. Och jag försökte ta emot bollen med armarna bakom ryggen… Han får tydligen göra vad han vill bara för att han är lite mindre, säger Jerebko. 

https://twitter.com/GrantLiffmann/status/1113298881045860359

Jerebko åkte i golvet, och var framme och diskuterade med domarna efter sekvensen som inte gav Thomas något straff. Efteråt ville Jerebko inte säga mer om domarna. 

– Domarna ska jag inte nämna något om, för då blir det böter. Så jag låter det vara osagt, säger Jerebko apropå att Warriors stjärnor Stephen Curry, Kevin Durant och Draymond Green under tisdagen åkte på böter på sammanlagt nära 700 000 kronor efter att de ifrågasatt domarna efter Warriors förlust mot Minnesota i helgen.

 

 

Golden State ser ut att vinna Western conference

Med segern hemma i Oracle arena kopplar nu Warriors greppet om Western conference. 

Med fem matcher kvar har Warriors två segrar fler än Nuggets och tre fler än trean Houston Rockets, som har en match mer spelad.

– Vi åker ju till LA och spelar mot Lakers nu, som vi borde slå. Så efter det är det fyra matcher kvar… Vi borde kunna säkra det här snart, hoppas jag. 

 

 

Är det något av lagen på den undre halvan du hellre skulle möta i första omgången? 

– Det vore skönt att spela mot något lag som ligger nära, haha. Clippers eller San Antonio kanske. Men det spelar inte så stor roll. Vem vi än får möta kommer vi komma redo. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.