Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får sparken för kuppen i tv: ”Jag hatar honom”

Tom Brady hängs ut som "känd fuskare" i tv-kanalen CBS. Foto: CBS

Tom Brady är en av USA:s absolut mest populära idrottare.

Men en tv-producent i Pittsburgh tyckte annorlunda – och nu har han fått sparken. 

Med sina fem Super Bowl-titlar har Tom Brady redan nått ikonstatus inom den amerikanska fotbollen, och han omnämns ofta som en av sportens största spelare genom tiderna. Han och hustrun Gisele Bündchen, världsberömd fotomodell, är dessutom ett "power couple" av rang. 

Brady har dock en tydlig plump i sitt annars rena protokoll – en reva i den perfekta fasaden. Den kom 2015, när New England Patriots vann Super Bowl efter att ha besegrat Seattle Seahawks med 28-24.

Inblandad i fuskskandal

Då drogs Brady in i "Deflategate", en härva där Patriots misstänktes för att ha tömt bollarna som användes i Super Bowl på luft för att kunna få bättre grepp. 

Sedan dess har epitetet "fuskare" förföljt Brady. Det fick han smaka på när kanalens CBS:s lokala sändningar i Pittsburgh visade ett inslag om honom. En tv-producent vid namn Michael Telek ställde då till med en skandal genom att benämna Brady som "känd fuskare" i sändningsgrafiken.

Får sparken för kuppen

Telek har nu fått sparken. 

– Jag var chockad, jag tror att alla blev det. Till och med några mina chefer sa att de mådde dåligt över det. Då tänkte jag: "Ja, men sparka mig inte då", säger Telek till sajten Deadspin.  

Enligt Telek ska kuppen betraktas som ett harmlöst skämt. 

– Nästan alla har varit positiva och fattat att det var gjort med glimten i ögat, säger Telek. 

– Jag menar, vi är i Pittsburgh, vi hatar Patriots, vi hatar Tom Brady, så det var en liten blinkning till fansen. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.