Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Falun skrev historia -  vann första SM-guldet

MALMÖ. Falun är svenska mästare i innebandy.

Det kan man tacka Alexander Galante Carlström för – han gjorde nämligen tre raka mål när matchen skulle avgöras.

Och innan matchen bjöd han på ett galet löfte.

Han lovade nämligen att han skulle göra tre mål.

Falun-Dalen 5-2 (2–2, 1–0, 2–0)

Falun: Alexander Galante Carlström 3, Jonas Svahn, Johannes Larsson. Dalen: Andreas Berglund, Mikael Harrysson.
Publik: 10 111.

IBF Falun är svenska mästare i innebandy för första gången någonsin. Det efter att man slagit Umeålaget Dalen i en tät final.

– Det är bara att gratulera klubbledningen. Man har jobbat sakta men säkert och till slut tagit sig upp till toppen. I grund och botten har Falun fattat rätt beslut under en längre tid. Det är det som ger dem det här guldet. säger Sveriges förbundskapten Jan-Erik Vaara.

"Lyfta på hatten"

Matchhjälte blev Alexander Galante Carlström – som gjorde 3-2 i den andra perioden. Och som satte spiken i kistan till 4-2 när Dalen jagade en kvittering i den sista perioden.

Med bara sekunder kvar satte han också 5-2 i öppen kasse – och tog SM-guldet till Dalarna.

– Bara att lyfta på hatten för den här killen. Makalöst vilken form han är i den här killen, säger experten Conny Vesterlund i TV4.

– Det är helt hysteriskt. Det bästa som har hänt i mitt liv. Jag minns inte ett skit av målen, bara att skotten gick i mål. Målvakten Johan Rehn var grym den här matchen, utan honom hade vi inte vunnit. Finliret lönade sig, mer konståkning till innebandyn, säger hjälten Alexander Galante Carlström.

Galna löftet

Det blev alltså ett hattrick för Alexander Galante Carlström. Något han hade lovat, redan innan matchen.

– Jag fick ett sms från en kompis pappa. Han skrev: "Gör du fyra mål bjuder jag på valfri champagne i baren", säger han till SportExpressen.se.

– Jag svarade: "Det spricker, för jag kommer göra tre mål." Men det spelar ingen roll med champagnen. Det blir fest ändå.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!