Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

F1-svensken om nya livet och utmaningen

Marcus Ericsson berättar om sitt nya liv i Formel 1.Foto: Imago Sportfotodienst

Han är den förste svensken i Australiens GP på 23 år.

Nu har Marcus Ericsson berättat om sitt liv som proffs i en intervju med Viasat.

– Jag satt i två timmar och skrev om hur bilen känts under olika delar av dagen, säger han.

Den 16 mars kör Marcus Ericsson formel 1-premiären i Australien. Han är den första svensken där på över 23 år. Efter att försäsongen tog slut i söndags, men den gick inte direkt felfritt.

Hans team hade stora problem med tekniken och gjorde bland de sämre tiderna under testdagarna. Trots det tycker Marcus Ericsson att körningen sitter som den ska.

– Själva körningen satt direkt tyckte jag när jag började köra i Bahrain. Jag kom in i det snabbt. Det är inte den stora utmaningen, även om konkurrensen i F1 självklart är större än i GP2, säger Ericsson till Viasat.

"Måste köra på gränsen"

Den stora utmaningen är i stället tekniken.

– Man måste klara av att köra på gränsen av vad som är möjligt samtidig som du håller på att fippla med ratten hela tiden. Det är inte lätt men det är något man kommer in i.

För att ladda inför premiären spenderar Marcus Ericsson mycket tid i en simulator. Allt för att det ska gå så bra som möjligt för honom i premiären.

– Det är det här man har drömt om sedan man var liten.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.