Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

F1-basen i blåsväder - åtalas nu för mutbrott

Bernie Ecclestone.
Foto: Olivia Harris

Formel 1-basen Bernie Ecclestone är i blåsväder.

På torsdagen bekräftade en tysk domstol att 83-åringen åtalas för mutbrott, skriver AP.

Formel 1-presidenten Bernie Ecclestone åtalas. 83-åringen har tidigare misstänkts för mutbrott - och nu skriver nyhetsbyrån AP att fallet tas upp i rätten.

Det hela bekräftas av en tysk domstol - och rättegången är satt till att börja i april.

Ecclestone anklagas för att ha mutat bankmannen Gerhard Gribkowsky med över 300 miljonor kronor i samband med att banken Bayern LB sålde sina andelar ur bolaget.

Andelarna köptes av företaget CVC, och i och med mutan till Bayern LB:s representant, Gerhard Gribkowsky, försäkrade han sig om att försäljningen gick dit han ville.

Erkänner mutan

Gribkowsky själv erkände under rättegången att mottagit mutan - och dömdes till åtta och ett halvt års fängelse.

Nu riskerar alltså Ecclestone att göra honom sällskap.

Men Ecclestone själv hävdar sin oskuld. Han har tidigare bekräftat att han betalat Gribkowsky - men att det inte rört sig om en muta.

Via ett uttalande från Formel 1:s styrelse menar han att han "kraftigt avser att försvara målet", skriver AP.

Han har heller inte för avsikt att kliva av från sin presidentpost.

"Styrelsen tror att det ligger både i Formel 1:s och sportens intresse att Mr Ecclestone ska sköta den dagliga verksamheten, men under ökad övervakning".

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.