Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expressens krönikör kom sist i Clio Cup

Expressens motorredaktör Jan-Erik Berggren kom sist i Clio Cup JTCC.

Efter loppet skakade han av sig besvikelsen och träffade motorprofiler framför Expressens buss:

– Jag tycker det är kul att köra fort, men man kanske tror man är bättre än man är, säger Berggren.

Med 18 000 förhandsbiljetter sålda år det tryck på Solvalla i dag. Tillsammans med hängivna motorfantaster fanns Expressens buss på plats.

– Det har kommit många trevliga gäster. Vi har bland annat pratat om att det tidigare funnits två olika racingserier som alla förstått inte fungerar. Nu försöker de enas inför nästa år.

Torrt på banan

Jan-Erik Berggren säger följande om sin egen insats på Solvalla:

– I fredags var det torrt på banan. Då är det viktigt att vi får upp temperaturen på däcken. Utan bra temperatur är det som att köra med sommardäck på snö. det hade jag väldiga problem med.

Berggren kom sist i kvalet och hade ett otacksamt läge inför dagens final:

– Jag var lite uppgiven. Men i morse kom jag hit och det var regnigt och blött på banan, då gick det mycket bättre. I kvalet var jag åtta sekunder per varv långsammare än den snabbaste. I finalen var jag bara tre sekunder långsammare.

Hur ser du på tävlingen?

– Med tanke på fredagen är jag ändå nöjd med utveklingen.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.