Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen lanserar nya sajten Gamefeed

Alla som älskar e-sport har fått ett nytt hem på nätet.

Expressen.se lanserar nu sajten Gamefeed och inleder med att direktsända kulteventet DreamHack Winter.

– Tanken med Gamefeed är att presentera gaming- och e-sportkulturen på ett kreativt och innovativt sätt som fångar läsarens intresse, säger redaktören Linda Herman.

Intresset för e-sport bara växer, såväl inom som utanför Sveriges gränser. Turneringarna har blivit ett cyberkomplement till den traditionella idrotten – och nu ska den även bli en del av sportjournalistiken.

Expressen.se lanserar nämligen Gamefeed i nära samarbete med Viagame.

Sajten ska ligga under Sport-fliken på Expressen.se och erbjuda svensk bevakning av de internationella e-sporteventen.

För att sjösätta satsningen på allvar kommer Gamefeed att direktsända DreamHack Winter, världens största LAN-event, tillsammans med Viagame.

"Klart ökat intresse"

– Vi har sett ett klart ökat intresse för e-sport på senare tid och ser nu fram emot att bevaka e-sport tillsammans med vår traditionella sportbevakning genom att lansera Gamefeed på Expressen.se. Via vårt samarbete med den svenska e-sportkanalen Viagame kommer vi publicera väldigt mycket spetsmaterial för våra läsare, säger Anders Nettelbladt, sportchef på Expressen.

Viagame har funnits med på eSportkartan sedan juni i år och producerar och sänder destörsta globala e-sport-turneringarna på flertalet språk. Från årets DreamHack Winterkommer Viagame att sända DreamHack Hearthstone Championship, ASUS ROGDreamLeague (Dota 2), samt intervjuformatet Seltzer@ som är en favorit i repris från DreamHack Summer. Tidigare under året har man bland annat sänt LCS, The International och ett antal Hearthstone-turneringar.

"Fångar läsarnas intresse"

– Vi tycker det är grymt kul att se en traditionell medieaktör som Expressen bevaka e-sport som den sport den faktiskt är. Med Expressens lysandesportinnehåll i övrigt är vi säkra på att Gamefeed kommer leverera samma höga kvalitet inom e-sporten. Vi ser fram emot att kickstarta vårt partnerskap i helgen, säger Isabelle Ewert som är ansvarig för Viagame.

Linda Herman kommer både vara redaktör, reporter och bloggare på Gamefeed.

– Tanken med Gamefeed är att presentera gaming- och e-sportkulturen på ett kreativt och innovativt sätt som lätt fångar läsarens intresse. Vi kommer att bjuda på allt från videomaterial, listor, tips, reportage och intervjuer, säger redaktören Linda Herman.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!