Eugenie Bouchard säger sig ha fått dödshot på grund av sitt utseende. Foto: InstagramEugenie Bouchard säger sig ha fått dödshot på grund av sitt utseende. Foto: Instagram
Eugenie Bouchard säger sig ha fått dödshot på grund av sitt utseende. Foto: Instagram
Foto: Newspix/Rex/Shutterstock / NEWSPIX/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: Newspix/Rex/Shutterstock / NEWSPIX/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: Newspix/Rex/Shutterstock / NEWSPIX/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: Paul Miller / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: Paul Miller / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Paul Miller / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Bouchard dödshotad på grund av utseendet

Publicerad

Eugenie Bouchard är en av tennisens största stjärnor.

Men det är inte bara för sitt spelande som kanadensiskan får mycket uppmärksamhet, utan även för sitt utseende - och det har sitt pris.

– Jag har blivit dödshotad, säger hon till Sydney Morning Herald.

2013 började den unga kanadensiskan Eugenie Bouchard göra sig ett namn på touren - och 2014 slog hon igenom med dunder och brak. Då tog hon sin första titel och nådde sin först grand slam-final där hon föll mot Petra Kvitova.

Därför var förväntningarna höga på 22-åringen inför 2015, men hon lyckades inte allt med sitt spel.

Trots det föll aldrig hennes dragningskraft i medierna. Företag vill ha henne i sina reklamer, tidningar vill ha henne på omslagen och hon har ett enormt följe av fans.

– Vad är det för fel med det?, frågar sig Bouchard.

– Om man har nått de resultat jag har gjort, även om jag inte har nått dem på den senaste tiden, vad är det då för fel med det? Jag försöker utnyttja alla chanser jag får för det är hårt arbete som ligger bakom det, säger hon till Sydney Morning Herald.

Har blivit dödshotad på grund av sitt utseende

I intervjun med den australiska tidningen pratar Bocuhard om den allmänna uppfattningen om henne som attraktiv - och vilka negativa följder all den uppmärksamhet hon får för sitt utseende för med sig.

– Det finns folk som är avundsjuka, men det får man se som en avig komplimang. Att så många hatar en innebär att man har uppnåt något i livet.

Bland annat finns det folk som har hört av sig och önskat livet ur henne enbart beroende på hennes utseende och utstrålning.

– Jag har blivit dödshotad och folk har varit aggressiva mot mig. Tyvärr är det en del av allt. Och även om de flesta är väldigt snälla mot mig, så är oprovocerat hat något som gör mig besviken. Ta det här som exempel, jag tränar sex timmar om dagen och sen går jag på bio på kvällen. Sen lägger jag upp en bild på sociala medier från när jag är på bio, och det gör jag för att det är den roliga delen av min dag.

"Folk kommer hata mig oavsett vad"

Framför allt så irriterar sig Bouchard på att folk dömer henne enbart utifrån hennes aktivitet på sociala medier.

– Jag tränar varje dag - det är mitt jobb. 80 procent av min dag kretsar kring tennisen och resten av tiden gör jag annat. Men när jag berättar om det så får jag kritik. Alltså, jag tränade hela dagen, jag visade bara inte det för världen. Det är oprovocerat hat och det gör mig besviken.

– Tennis är nummer ett i mitt liv och jag tror att jag ställer upp på färre fotosessioner jämfört med andra spelare på touren. Den enda skillnaden är att jag blir hatad för det, jag får uppmärksamhet för det. Folk kommer att hata mig oavsett vad.

Trots hatet och hoten som Bouchard får utstå säger hon att hon är stolt över det hon har åstadkommit och skulle göra samma sak igen om hon fick chansen.

– Det är mitt liv. Jag omfamnar det, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag