Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ericsson nöjd med "riktiga" F1-debuten

Foto: Imago Sportfotodienst

STOCKHOLM. Marcus Ericsson var nöjd efter "den riktiga debuten" i sin formel 1-bil.

Det blev 98 nyttiga träningsvarv i Bahrain.

– Men det är mycket jobb kvar för att vara konkurrenskraftig, säger han till SVT Sport.

Det var meningen att Marcus Ericsson skulle börja testa för Caterham-stallet i spanska Jerez i slutet av januari, men på grund av tekniska problem med bilen blev det bara elva varv på två dagar.

Därför räknar den svenska F1-föraren fredagens träningspass som sin riktiga debut.

– I morse var det lite fjärilar i magen men det släpper rätt snabbt när man kommer ut på banan och gasar, säger han till SVT Sport.

Tionde bästa tid

Ericsson noterade sin bästa tid på det 92:a av de 98 varven och var tia av de elva förare som registrerades för varvtider under dagen.

– Det var lite ovant. På eftermiddagen kändes det som att jag börjar få koll på grejerna. I dag var det inte fokus på snabba varvtider, utan på att köra så många varv som möjligt, säger han.

Tävlingssäsongen inleds i Melbourne, Australien, den 16 mars.

Marcus Ericsson behöver all förberedelsetid han kan få.

– Jag måste köra mycket mer för att komma in i det och kunna optimera. Nu har jag börjat få en första känsla, men det är mycket jobb kvar för att vara konkurrenskraftig.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.