Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emilia Fahlin långt från pallen: ”Det som saknas”

Emilia Fahlin.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Annemiek van Vleuten tog guld.Foto: KERSTIN JOENSSON / AP TT NYHETSBYRÅN

En nederländsk trio lade beslag på pallplatserna i tempoloppet i VM.

Den svenska cyklisten Emilia Fahlin var långt från pallen.

– Det lilla extra självförtroendet saknas, säger Fahlin i SVT.

Tisdagens individuella tempolopp utvecklade sig till ett nederländskt mästerskap. Förra årets guldmedaljör Annemiek van Vleuten var nästan 29 sekunder före landsmaninnan Anna van der Breggen. Ellen van Dijk tog hem bronset.

Den svenska VM-cyklisten Emilia Fahlin hade aldrig någonting med tätstriden att göra och slutade på 16:e plats, drygt tre minuter bakom segraren.

– Det kändes okej under loppet, jag hade en bra grundnivå. Men de få gånger man skulle behöva gå det djupa... Det lilla extra självförtroendet saknas av att våga gå på, säger Fahlin i SVT.

Emilia Fahlins besked inför linjeloppet

29-åringens huvudfokus under mästerskapet är dock lördagens linjelopp. Fahlin berättar i SVT att hon inte har möjlighet att lägga ner någon träning inför tempoloppen – och var därför nöjd med tisdagens insats.

– Jag har knappt kört mer tempo än på SM. Det är lätt att inte hinna få in den träningen, det är en färskvara, säger hon.

SVT:s expert Emma Johansson, tvåfaldig OS-medaljör, har goda förhoppningar på Fahlin och det svenska laget inför linjeloppet.

– Det var skönt att höra en glad Emilia, hon har fått ett bra meddelande tillbaka från tempoloppet. Hon vet att formen finns där inför lördagen, säger Johansson.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.