Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

EM stoppas efter skogsbränderna

En skogsbrand utanför Hammarstrand vattenbombades med helikoptrar under tisdagen. Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skogsbrand vid Kårböle utanför Ljusdal. Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Europamästerskapen i skytte skulle hållits i Karlskoga i augusti. 

Men efter den senaste tidens skogsbränder och extrema väder blir det inte längre så. 

– Försvarsmakten har ställt in alla skjutningar på skjutfältet på grund av den extrema vädersituation och brandrisken, säger Martin Lindström på Karlskoga kommun. 

Europamästerskapet i dynamiskt sportskytte var planerat att gå av stapeln Villingsbergs skjutfält utanför Karlskoga 5-11 augusti. 

Nu har Svenska dynamiska sportskytteförbundet, efter samtal med Försvarsmakten, Karlskoga kommun och Internationella dynamiska förbundet, beslutat att skjuta upp tävlingen ett år. 

Anledningen är de skogsbränder och det torra och varma väder som pågår i Sverige. 

– Försvarsmakten har ställt in alla skjutningar på skjutfältet på grund av den extrema vädersituation och brandrisken, säger Martin Lindström, biträdande förvaltningschef på Karlskoga kommun. 

Roland Dahlman, ordförande för Svenska Dynamiska Sportskytteförbundet, säger i ett pressmeddelande att såvitt han vet är det första gången någonsin som ett Europamästerskap tvingas ställa in på grund av skogsbränder. 

– Säkerligen kommer de 700 deltagarna bli väldigt besvikna, på samma sätt som matchorganisationen blev efter att i flera års tid arbetat så hårt mot vårt gemensamma mål och på mållinjen tas det ifrån oss. 

Vill genomföra mästerskapet nästa år 

Martin Lindström säger att det inte var ett svårt beslut att ta. 

– Med den situationen som råder i Sverige nu generellt sett så var det ett väldigt lätt beslut att ta när det blev som det blev. Jag har full respekt för att Försvarsmakten faktiskt ställer in skjutningar. 

Nu är tanken i stället att mästerskapet ska genomföras på samma plats nästa år. Att flytta fram tävlingen är ett avsteg från det internationella mästerskapsprogrammet.

– Jag är ändå positiv inför 2019 och litar på att Försvarsmakten ställer upp nästa år så att vi kan genomföra mästerskapet då. Vi hoppas att de tävlande, publik och andra berörda har förståelse för situationen, säger Roland Dahlman vidare i pressmeddelandet.

Dynamiskt sportskytte innebär att man skjuter på tavlor på olika avstånd på tid. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!