Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

EM-brons till Alex Kessidis

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Alex Kessidis
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Alex Kessidis tog hem bronset i brottnings-EM.

Svensken återkvalade sig fram till en match om medalj, och besegrade där ukrainaren Volodymyr Jakovlijev med 5–2.

Efter den inledande förlusten mot Zoltan Levai, Ungern, var det en bestämd och revanschsugen Alex Kessidis som klev in till återkvalet i 77-kilosklassen i den italienska brottningsarenan Pala Pellicone.

Och efter två övertygande segrar – mot Denis Horvath och Islan Opijev – gav han sig själv chansen att brottas om EM-bronset.

Siktar mot OS i Tokyo

I bronsmatchen ställdes han mot ukrainaren Volodymyr Jakovlijev, och tog ett snabbt övertag genom att gå fram till en 5–1-ledning efter att Jakovlijev dömts ner i parterr. Ukrainaren reducerade med knappa två minuter kvar och fick ner Kessidis i parterr. Men svensken redde ut läget, kontrollerade resten av matchen och vann med 5–2. Och ordnade Sveriges första medalj på EM.

24-årige Alex Kessidis tog i fjol silver på VM och brons i Europeiska spelen, och är sedan tidigare uttagen till sommarens Tokyo-OS. Han kom till Italien med målet att ta EM-guld, men fick nöja sig med ett brons. Inför bronsmatchen sade han:

– Det är inte samma sak att komma trea som att bli mästare. Men nu har jag chans på brons och jag hoppas verkligen att jag tar det, för annars kommer jag vara bra besviken och missnöjd, det kan jag säga.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.