Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elittränare utnyttjade 14-årig flicka sexuellt

Tre nyheter att hålla koll på.
En manlig elittränare i en av Sveriges största sporter döms för sexuellt ofredande. Obs. Bilden är en genrebild.
Under en och en halv månad skickades enligt domen cirka 7 000 sms mellan elittränaren och flickan.

En manlig elittränare i en av Sveriges största sporter döms för sexuellt ofredande.

Tränaren ska vid ett flertal tillfällen sexuellt ha berört en av sina spelare, som då bara var 14 år, och även skickat ett stort antal sms av sexuell karaktär till henne.

Elittränaren, som under flera års tid tillhört en känd klubb i högsta ligan för en av Sveriges största sporter, lärde känna flickan när han jobbade som lärare i specialidrott på en skola.

Flickan var då hans elev.

Senare bytte flickan klubb och fick då mannen även som tränare.

I oktober 2018 började elittränaren, som är i 30-årsåldern, och den då 14-åriga flickan att sms:a varandra om annat än sporten och träningstider.

Rörde hennes bröst

Under en och en halv månad skickades enligt domen cirka 7 000 sms mellan elittränaren och flickan.

Bland annat skrev tränaren: ”jag vill massera hela dig”, ”jag vill ha din rumpa nu!!” och ”Är du kvar i pyjamasen än? Skulle gärna dra av dig den nu!”.

Den manlige elittränaren ska även vid några tillfällen under den aktuella perioden ha kysst eller pussat flickan, samt vid ett tillfälle berört hennes bröst.

Mannen har erkänt att han sexuellt har berört flickan, men förnekar brott vad gäller de sms-meddelanden han skickat med sexuell karaktär.

I domen står det att mannen hävdar:

”Underklädersdiskussionerna var inte på riktigt utan mer som i en ”fantasivärld” som de hade tillsammans. Ingen av dem trodde att det skulle hända på riktigt, utan allt var bara fantasier.”

Döms till skyddstillsyn

Den då 14-åriga flickan och elittränaren ska enligt domen vid ett fåtal tillfällen ha pratat om vad som skulle hända om hennes föräldrar fick reda på deras relation.

Elitränaren ska då även ha sagt att han skulle förlora jobbet som lärare och tränare om någon fick reda på det.

Mannen, som tidigare är ostraffad, döms för sexuellt ofredande till skyddstillsyn och han ska även genomgå en behandlingsplan.

Han ska även betala skadestånd till flickan.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.