Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elin Sandgren varvar fotbollen med bandyn

DUBBELJOBB. Först fotbollsträning med kompisarna i Jitex - tre timmar senare bandyträning med likaledes allsvenska Kareby: "Vill man så kan man. Och det är ju så himla roligt". Foto: Lennart Rehnman
KUNGÄLV. Här är en unik tjej. Elin Sandgren spelar på allsvensk nivå i bandy - och fotboll.
Anledningen till dubbellivet är mycket enkel.
- Jag tycker båda sporterna är lika roliga, skrattar hon.
Klockan är strax efter fem på måndagskvällen. Elin Sandgren och hennes lagkompisar i Jitex äntrar Frejaplans konstgräs för ett av årets sista träningspass.

Ska till idrottslärare

Tre timmar senare skrinnar värmländskan ut på Skarpe Nords is, ett par mil norrut, för ett träningspass med bandyallsvenska Kareby. Här har säsongen just börjat.
Elin Sandgren pluggar till idrottslärare på Göteborgs universitet. Till det är hon ensam i Sverige om att spela i landets högsta serie inom två idrotter.
- Jag spelade innebandy förut också, tillägger hon.
Inomhussporten är dock nerlagd sedan 16-årsåldern. I dag är Elin 23 år, men till skillnad från sina jämnåriga kompisar har hon fortfarande inte valt ut en idrott att satsa på.

"Så himla roligt"

- Folk säger att jag borde välja. Och fotbollen går i första hand, men jag tycker att bandyn är så himla rolig, så jag har svårt att släppa den, förklarar hon.
Det var kärleken som fick Elin Sandgren att flytta till den västgötska residensstaden i mars 2009. Hon kom från ett halvårs collegefotboll i USA och hade dessförinnan en svit på tre raka VM-guld i bandy. Första året på västkusten innebar uppflyttning till damallsvenskan med Jitex och semifinal i SM-slutspelet med Kareby.
Den gångna ligasäsongen slutade nykomlingen Jitex överraskande sexa, och två omgångar in i bandyall-svenskan ligger Kareby nu på andra plats.
Men i båda lagen är hon en förgrundsfigur.
Vilken sport är roligast?
- Jag tycker att båda är lika roliga. Får jag säga så? svarar Elin med ett skratt.

"Vill man så går det"

Hinner du med allt?
- Det är väl på gränsen, men vill man så går det. Jag måste planera mycket.
- Men nu är min pojkvän i USA och läser på college, så jag behöver inte känna att jag borde vara hemma, säger Elin och skrattar.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!