Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter tio säsonger – nu lämnar världens bästa

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Anna Wijk tar farväl av Kais Mora.

Nu bekräftar världens bästa innebandyspelare att ”nya utmaningar väntar” efter tio säsonger i Dalarna.

”Det är med blandade känslor jag lämnar”, skriver 28-åringen på Instagram.

Anna Wijk kan mycket väl vara tidernas främsta innebandyspelare.

Hon har vunnit sex VM-guld och ett SM-guld och blivit utsedd till Sveriges och världens bästa spelare vid flertalet tillfällen. 

Centerstjärnan har även varit symbolen för Kais Moras framgångar det senaste decenniet där dalalaget tagit medalj i tio raka säsonger. Under samtliga säsonger har Anna Wijk svarat för minst 50 poäng. De sju senaste har det blivit minst 64 - med 86 poäng på 26 matcher som toppnotering säsongen 2013/14.

Anna Wijk har gjort sitt i Kais Mora

Men redan inför den gångna säsongen förklarade Anna Wijk att det - förmodligen - var sista säsongen på elitnivå.

– Jag har känt så tidigare också, så man ska aldrig säga aldrig. Men jag kommer flytta till Stockholm så det känns som sista säsongen, sa Wijk i en intervju med SportExpressen i augusti

Anna Wijk har under säsongen öppnat dörren på glänt igen.

Och när 28-åringen från Sandviken nu meddelar på Instagram att hon lämnar Kais Mora står det ingenting om att karriären är över.

”Jag ville kriga om guldet en sista gång med Kais Mora, men hälsa & välmående går såklart först. Flyttlasset har redan gått till Stockholm & jag är äntligen sambo med min bättre hälft”, skriver Anna Wijk.

”Det är med blandade känslor jag lämnar Mora & KAIS Mora. Jag har haft 10 fantastiska år där. Det finns så många människor som förtjänar världens största tack, men det skulle bli ett alldeles för långt inlägg. Jag tar med mig otroligt många fina vänner & minnen, där SM-guldet 2015 såklart väger tyngst. Det största tacket ska alla fantastiska människor i KAIS Mora ha.”

Anna Wijk flyttar till Täby eller Nacka?

Anna Wijk avslutar inlägget med att skriva:

”Nu väntar nya utmaningar.”

I Stockholm har mästarlaget från 2019 Täby under flera års tid försökt locka Anna Wijk till klubben. Förra sommaren siktade SSL-nykomlingen Nacka på att göra en värvningsbomb.

– De hade en intressant lösning med jobb och så. Så det var ett alternativ. Men jag har för stort Mora-hjärta. Det beslut jag tog kändes rätt, sa Wijk i november 2019.

Anna Wijk och sambon, hockeyspelaren Jesper Eriksen, har bosatt sig i Vega i södra Stockholm, vilket gör Nacka rent geografiskt till ett bättre alternativ.

Men det finns ett sentimentalt hinder, vilket Wijk tidigare varit inne på.

– Jag har ett stort Morahjärta. Det vore konstigt att avsluta karriären någon annanstans.

Även allsvenska Storvreta har visat sitt intresse för Anna Wijk under våren.

Anna Wijks besked kommer bara timmar efter att nära vännen Malin Andréason meddelat att hon lägger av.

SportExpressen har tidigare kunnat berätta att Karlstads lagkapten och centerstjärna Adina Augustsson är klar för Kais Mora - och kan ses som en potentiell ersättare till Wijk.


https://www.instagram.com/p/CAuf26hBIo4/

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.